Changeover Belgrade 2022. Changeover Belgrade 2022.

Changeover Belgrade, novi internacionalni multižanrovski muzički festival, biće održan od 6. do 8. oktobra 2022. na osam različitih lokacija u centru Beograda, sa oko 50 izvođača i bendova, podeljenih u 17 zasebnih događaja, i preko 30 profesionalaca iz sveta muzike u edukativnom delu festivala.

Edukativni program festivala u formi otvorenog dijaloga biće organizovan sa ciljem da postane novo mesto susreta muzičara i stručnjaka muzičke industrije iz cele Evrope: od menadžera lejblova i buking agenata, preko distributera, promotera događaja, novinari, pa sve do predstavnika klubova koji će diskutovati o najnovijim trendovima i deliti svoja iskustva sa publikom, a zasebni muzički događaji koncipirani su na osnovu jedinstvene muzičke ideje koja će u svakom od prostora doći do najboljeg izražaja, bilo da je u pitanju eksperimentalna muzika, elektronika ili pank.

Dom omladine Beograda, Kulturni centar Grad, Drugstore, DIM, Elektropionir, 20/44, Kvaka 22 i Polet biće lokacije održavanja Changeover-a koji se programski fokusira na eksperimentisanje sa muzikom, a može i sam, na neki način, biti nazvan “eksperimentalnim”. Tu se poznati obrasci susreću sa savremenim žanrovima u potrazi izvođača za nečim novim i jedinstvenim. Lajnap festivala nastoji da predstavi mlade, neotkrivene i ambicione predstavnike multikulturalnog evropskog kreativnog miljea – od tropikalija do krautroka, od hladnog talasa do uvrnutih indi žanrova i svim varijacijama između, a više od 30 najavljenih izvođača dolaze iz Engleske, Norveške, istočne Evrope i sa Balkana, kao što su Bendik Giske (NO), Opus Kink (UK), Marina Herlop (ES), SIKSA (PL), Dollkraut (NL), Deep Glaze (HU), ŽEN (HR), Otchim (FR), sinks (CZ), ShiShi (LT), Duo Ruut (EE), Yus Yus (RS), SEINE (HR), Pantaloons (SI), Inturist (RU), YÖU (MK), Gnoomes (RU), Mart Avi (EE), STADT (UA), Elizabete Balčus (LV), Etceteral (SI), Svojat (SI), Turbo Trans Turisti (RS), Aviary (HU), Džezbollah (RS), TDK (BG), Testet ölt (RS), The OMY (RU), Nokti (HR), Anton Ripatti;  bakaband (RU), Sonic Death (RU) +++

ULAZNICE.

VIŠE INFORMACIJA.

 

Program u Domu omladine Beograda

Amerikana:

21:10 – 21:45 Pantaloons — Live
22.00 – 22:40 Seine — Live
22:55 – 23:45 Bendik Giske — Live

Klub:

20:30 – 21:10 Sergei Khramtcevich & Alina Pertova — Live
21:40 – 22:15 Subota — Live
22:30 – 23:00 SIKSA — Live

Komentari