KIC POP HOR & GOSTI: „Bez dileme – antifašizam“

Dom omladine Beograda, povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, poklanja publici besplatan koncert KIC POP hora sa specijalnim gostima, koji će izvesti program partizanskih i antifašističkih pesama, pod nazivom „Bez dileme – antifašizam“. Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na eFinity blagajni u DOB-u.

 

KIC POP je prvi crnogorski pop hor, koji je počeo sa radom 2017. godine. Uspešno ga vodi menadžerski  tim Snežana Burzan Vuksanović i Sanja Radusinović, pod okriljem NVU Kutak i uz logističku podršku KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici. Ovaj popularni hor čini oko 60 istinskih zaljubljenika u muziku, pevanje i druženje, raznih profesija i uzrasta od 20 do 70 godina. Umetnička voditeljka hora je Ivana Vlajnić.

Do sada su održali skoro 90 koncerata širom Crne Gore, kao i u: Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Puli, Prijepolju, Konjicu, na Tjentištu. Hor je učestvovao na brojnim državnim i gradskim svečanostima, umetničkim festivalima, bio gost brojnih konferencija, kongresa, tribina.  U crnogorskom društvu KIC POP hor prepoznat je kao društveno angažovan ansambl koji organizuje i podržava događaje sa humanim, humanitarnim i filantropskim prefiksom.

Osim bogatog i raznovrsnog pop repertoara,  hor je regionalno poznat i po svom projektu „Bez dileme – antifašizam“, odnosno repertoaru partizanskih i antifašističkih pesama, kojim će se premijerno predstaviti u Domu omladine Beograda 20. oktobra, povodom obeležavanja Dana oslobođenja glavnog grada Srbije.

Na ovom koncertu, koji će ujedno biti i njihov 90. nastup, repertoar će činiti kompozicije: „Po šumama i gorama“, himna SFRJ „Hej Sloveni“, „Internacionala“, „Padaj silo i nepravdo“, „Budi se istok i zapad“, „Konjuh planinom“, „Oj, đevojko drugarice“, „Komandant Sava“, „Uz maršala Tita“, „Sa Ovčara i Kablara“, „Oj, Kozaro“, „Mlada partizanka“, „Bella Ciao“, „Kaćuša“, „Zemljo moja“, „Odiseja“, „Računajte na nas“, „Bilećanka“, „Kraj Sutjeske hladne vode“, „Aj Karmela“ i druge.

Komentari