KATARINA KAČUNKOVIĆ TRIO

BEOGRADSKI DŽEZ MATINE ZA DŽ. ULAZ JE SLOBODAN!

Katarina Kačunković će vas ove subote zaljuljati nežno muzičkom lirikom odabranog repertoara, sa minimalističkm  jazz sastavom: Aleksandrom Đorđevićem (gitara) i Dejanom Stojadinovićem (kontrabas). Katarina će pevati džez i bluz standarde, kao i pesme čiji je koautor, a nalaze se na njenim albumima The Erect WomanNew Life Tribute to Mirko Šouc (koji će zainteresovani ovom prilikom biti u mogućnosti i da kupe).

 Bez obzira da li je topao prolećni dan, ili kišno podne, ovaj koncert vam nudi osveženje i inspiraciju za ostatak vikenda. 

 

Katarina Kačunković je osamdesetih godina sticala iskustvo nastupajući kao pevačica klasične muzike i kao studijski muzičar na jazz, rock i r’n’b projektima. Solo pevanje diplomirala je u klasi prof. Branke Kambasković koncertom u Etnografskom muzeju u Beogradu 1990. godine. Decembra 1991. Debitovala je kao solista Džez orkestra RTB, pod upravom Zvonimira Skerla. U okviru profesionalne karijere sarađivala je sa mnogim srpskim, kao i inostranim muzičarima, dirigentima, orkestrima i vokalnim solistima.

Objavila je albume The Erect Woman, New Life i Tribute to Mirko Šouc, gostovala na albumu Balkan Asimetria grupe Hazari, a jedan njen snimak uvršten je na LP kompilaciju „Beogradska džez scena 1993.“ U Muzičkom arhivu Radio Beograda nalaze se brojni snimci koje je realizovala u pratnji Džez orkestra RTB, kao i malih sastava za potrebe emitovanja RB. 

 

 

Komentari