Finale festivala BARF10

Udruženje rok muzičara Srbije (URMUS) objavilo je imena finalista BARF10. 

 

Na deseti jubilarni Beogradski autorski rok festival – BARF10, prijavilo se preko 50 bendova i autora, od kojih je 41 ušlo u zvaničnu konkurenciju. Prijavljene pesme su kao i svih prethodnih godina dosta kvalitetne i žanrovski različite, a to je ujedno i cilj festivala, da se napravi šira slika domaće rok scene, pre svega kada su u pitanju mladi i neafirmisani bendovi i autori.

Žiri zadužen za odabir finalista ni ovoga puta nije imao lak zadatak da odabere one koji će se predstaviti i na finalnoj večeri 5. decembra u Domu omladine Beograda u sali Amerikana.

URMUS kao organizator festivala želi da zahvali svim učesnicima festivala i da im poželi mnogo uspeha u daljem radu. Nažalost, ne mogu svi da prođu u finale, ali i ove godine se trudimo da većem broju učesnika pružimo šansu, te je predviđen broj od 6 finalista proširen na 8 – kažu organizatori.

Finalisti BARF10:

    ZIMBABVEANSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZVEROVA (Beograd)

    FRAKTAL  (Kragujevac)

    KONTRA KOMITET (Šabac)

    ASCEND  (Beograd/Aranđelovac)

    IV DAN  (Beograd)

    IVAN KIĆANOVIĆ (Beograd)

    BOL & DEE (Beograd)

    TWO COINS FROM MERCURY (Srbobran)

 

Pored bendova finalista u revijalnom delu će nastupiti pobednici poslednjeg izdanja festivala Rampa iz Pančeva, valjevski bend Underforce (ex Vatreni prsten) koji su bili pravo otkrovenje poslednjeg finala. Kao specijalni gosti festivala nastupiće grupa D R A M.

URMUS se kao i uvek potrudio da zajedno sa partnerima i prijateljima festivala obezbedi vredne nagrade za pobednike i učesnike festivala BARF10.

  • prva nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 60.000,00 dinara; nastup na Bunt rok festivalu 2022. godine; digitalno singl izdanje za PGP-RTS
  • druga nagrada koju dodelju organizacija PI za najbolje izvođenje je 50.000,00 dinara
  • treća nagrada (nagrada publike) koju dodeljuje URMUS, OFPS i muzički studio MAŠINA 23 je snimanje singla u muzičkom studiju MAŠINA 23; direktan plasman na Zaječarsku Gitarijadu 2022. godine
  • Kompletan festival se snima audio i video, tako da će nastupi svih finalista biti objavljeni na zvaničnom YouTube kanalu festivala.
  • Svi bubnjari tradicionalno dobijaju po komplet palica našeg stalnog sponzora firme STUNNER.

 

 

Finale je zakazano za nedelju, 5. decembar od 18.30 u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Tačna satnica i redosled nastupa bendova u takmičarskom delu biće naknadno objavljeni.

Pozivamo vas da dođete u što većem broju i da podržite ove sjajne bendove!” – kažu iz URMUS-a i dodaju da će se, zbog nešto teže finansijske situacije, ulaz na festival ove godine naplaćivati.

Cena ulaznice je simboličnih 200 RSD, a prodavaće se na ulazu u koncertni prostor pred početak festivala. Kupljena ulaznica će ujedno služiti i za glasanje publike.

Komentari