DŽEZ ZA DŽ: Minja Mijušković Trio + Gosti

Subota, 18. septembar od 13.00, u okviru koncertnog serijala “DŽEZ ZA DŽ” rezervisana je za tradicionalan nastup učenika džez odseka MŠ “Stanković”. Ove godine publici će se predstaviti trio talentovane klaviristkinje Minje Mijušković, uz podršku specijalnih gostiju.

 

Minja Mijušković Trio je džez sastav koji čine mladi muzičari željni dobre muzike. Lider benda je Minja Mijušković, pijanistikinja, na čiju muziku su najviše imali uticaja stilovi tradicionalnog kao i modernog džeza. Članovi benda su učenici srednje muzičke škole “Stanković” i studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Nastupali su na mnogobrojnim džez manifestacijama, kao što su džez festivali u Beogradu, Pančevu i Nišu, na Danima evropske baštine u Beogradu kao i na mnogim drugim muzičkim događajima. Bend čine Minja Mijušković za klavirom, Milica Božović za kontrabasom i Časlav Šehović za bubnjevima a sa bendom će nastupiti i gosti saksofonista Aljoša Andrejević i trubač Ivan Radivojević, profesor i mentor.

 

Minja Mijušković Trio, foto PROMO

 

Publika će imati priliku da čuje raznoliki repertoar, numere i aranžmane Fineasa Njuborna, Amada Džamala, Kliforda Brauna, Majlsa Dejvisa i drugih, kao i originalne aranžmane članova sastava.

 

********************************

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” koji je započet 2013. godine. Jednom nedeljno, od 4. do 25. septembra, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će ponovo imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače, kao i jedan sastav iz regiona.

Ovaj ciklus koncerata, osim što je svojevrsna najava Beogradskog džez festivala, u znaku kojeg je tradicionalno mesec oktobar, i podrška domaćoj džez sceni, za cilj ima i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima. U susret 37. Beogradskom džez festivalu, koji će pod sloganom „DŽEZ PLAMEN“ biti održan od 26. do 31. oktobra ove godine, obeležavajući 50 godina od osnivanja najstarijeg i međunarodno najpriznatijeg srpskog džez festivala, Dom omladine Beograda publici je pripremio četiri sjajna koncerta kao svojevrsno džez zagrevanje!

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Domu omladine. Ulaz je slobodan.

Komentari