DŽEZ ZA DŽ: Miloš Bosnić “Bosque”

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” koji je započet 2013. godine. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će od 10. do 31. oktobra imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

 

“Bosque” je nastao u Beogradu sredinom 2015. Bend vodi Miloš Bosnić, kontrabasista i bas gitarista iz Beograda. Zvuk se temelji na klasičnom instrumentalnom džez-rok idiomu i predstavlja mešavinu uticaja različitih žanrova, uglavnom nadahnutih umetnošću 20. veka. “Four noble truths” njihov je prvi album koji je objavljen 2015. Drugi album, “Escape From Urumchi“, koji će predstaviti publici ovom prilikom, objavljen je četiri godine kasnije, u decembru 2019. za Metropolis records.

 

Foto: Goran Savić

 

Članovi benda su:

Miloš Bosnić – bas gitara/ kompozicije/ aranžmani
Stevan Milijanović – klavijatura
Aleksa Milijanović – bubnjevi
Dušan Petrović – saksofon

 

 

 

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Centralnom holu DOB. Ulaz je slobodan.

Komentari