DŽEZ ZA DŽ: Časlav Šehović Kvartet

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” koji je započet 2013. godine. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će od 10. do 31. oktobra imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

 

Osmi ciklus koncerata “Džez za DŽ” 10. oktobra u 13:00 otvoriće Časlav Šehović Kvartet, novi bend na domaćoj sceni, sastavljen od mladih muzičara, učenika džez odseka MŠ “Stanković”. Na repertoaru će biti čuvene kompozicije Milesa Davisa, Hanka Mobleya, Johna Scofielda, Roya Hargrovea, ali sa novim senzibilitetom koji pokazuje stav najmlađe generacije prema proverenim, klasičnim  vrednostima i istoriji džez muzike. Imali su više nastupa na džez festivalima u Beogradu i Pančevu, na manifestaciji „Dani evropske baštine“ i „Džez u podne“ kao i na mnogim drugim događajima.

Sastav čine:
Ljudmila Korobova – klavijature
Grigorije Avramović – gitara
Milija Paunović – kontrabas
Časlav Šehović – bunjevi

Specijalni gost na koncertu biće njihov profesor i mentor, trubač Ivan Radivojević.

 

Foto: Danilo Jakovljević

 

Muzička škola “Stanković” može da se pohvali tradicijom dugom više od sto godina, a ono što je izdvaja jeste džez odsek, osnovan 1993. godine, kao prvi u Jugoistočnoj Evropi. Od svog osnivanja, džez odsek je iznedrio neka od najtalentovanijih i najkreativnijih imena srpske i svetske džez scene, kao što su Filip Bulatović, Luka Ignjatović, Rastko Obradović, Petar Krstajić i mnogi drugi koji su nastavili školovanje u inostranstvu, što je najbolji pokazatelj kvaliteta džez odseka. Dom omladine Beograda u okviru Beogradskog džez festivala, ciklusa koncerata DŽEZ ZA DŽ, kao i u okviru drugih programskih aktivnosti, kontinuirano publici predstavlja neke od najtalentovanijh učenika džez odseka MŠ “Stanković”

Komentari