DŽEZ ZA DŽ: KKQ TRIO

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ”. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju nove domaće džez izvođače.

Katarina Kočetova, džez pijanistkinja,vokalistkinja i kompozitor, rođena je  u Kijevu (Ukrajini) 8. marta 2001. godine.

U Ukrajini je živela pet godina gde je i pohađala razne škole kao što su: škola glume, manekenstva, slikanja… Počela je sa muzičkim obrazovanjem u šestoj godini u Kragujevcu kada je i upisala nižu muzičku školu za klavir.  Bila je deo mnogih TV šou programa kao što su “Ja imam talenat” gde je zauzela 4. mesto u finalu.

Katarina je osvojila mnogobrojne nagrade na takmičenjima iz klavira: 1. mesto na takmičenju “Josip Slavenski”; 3 puta je osvojila 1. mesto na školskom takmičenju muzičke škole “Mokranjac”; 2. mesto na festivalu “The Joy of Playing“; 2. i 3. mesto na Republičkom takmičenju… Bila je i učesnik mnogih internacionalnih dečijih festivala kao vokalista. Neki od njih su: “Zlatni mikrofon Šibenika” (Hrvatska) gde predstavlja Srbiju već šest godina; “Đurdevdanski festival” (BiH); “Tra La La” (Makedonija); “Chunga Lunga” (Makedonija) gde je osvojila i Grand Prix za autorsku pesmu…

 

Klasično obrazovanje za klavir sticala je sedam godina i u 13. godini upisala je srednju muzičku školu “Kornelije Stanković´” na odseku za džez klavir. Bila je učesnik na nekoliko džez takmičenja i osvojila nagrade na njima: “Naturalmente Piano Forte” (Italija) i “The Best Musical Mind” gde je osvojila 2. mesto. Katarina je takođe učestvovala na Lee Ritenour-ovom takmičenju “Six String Theory Competition” i zauzela 4. mesto u kategoriji za najboljeg pijanistu ritam sekcije.

Svirala je sa mnogim svetskim muzičarima sa džez scene na jam session-ovima kao što su: Brad Leali, Steve Fishwick, Jure Pukl, Dušan Novakov, Oleg Kireyev

Trenutno radi na svom prvom autorskom albumu.

Na koncertu u okviru serijala DŽEZ ZA DŽ nastupa u triju sa Markom Ćurčićem na kontrabasu i Bogdanom Đurđevićem za bubnjevima.

 

Marko Ćurčić, rođen je 2. oktobra 1993. u Somboru. Još u detinjstvu pokazuje interesovanje za muziku te kao tinejdžer počinje da se bavi muzikom, svirajući bas gitaru. Postaje član par bendova, a već sa 16 godina kreće na svoju prvu evropsku turneju. Aktivno se bavi muzikom, oprobavajući se u različitim žanrovima. Dolazi do promene interesovanja što se tiče žanrova, te se on 2013. godine upisuje u beogradsku muzičku školu ,,Stanković’’, na džez odsek, a u klasi Predraga Revišina. Kako vreme prolazi, njegov spektar muzičkog interesovanja se širi, te se naredne godine upisuje u muzičku školu ,,Mokranjac’’, gde svira klasičnu muziku u klasi Uroša Jovanovića. U aprilu 2016. nastupa kao član orkestra muzičke škole ,,Mokranjac’’ u Kolarčevoj Zadužbini. U avgustu 2016. zajedno sa FunktastiCoalition Band-om nastupa širom Makedonije. Pojavljuje se i na Nišville Jazz Festivalu, kao i na raznim drugim događajima, a često sarađuje i sa Katarinom Kočetovom na trio nastupima.
Važno je pomenuti i njegove nastupe sa Big Bendom Gorana Grbića.

 

Bogdan Đurđević džez bubnjar, rođen je 04. avgusta.2000. godine u Beogradu. Klasično obrazovanje započinje 2012. godine u nižoj muzičkoj školi „JOSIP SLAVENSKI“, odsek udaraljke u klasi prof. Mione Backović koju završava 2015. godine. Trenutno pohađa SMŠ „STANKOVIĆ“, odsek bubanj u klasi prof. Dušana Ivaniševića i SMŠ „JOSIP SLAVENSKI“, odsek udaraljke u klasi prof. Mione Backović, prof. Aleksandra Radulovića i prof. Miloša Branisavljevića. U svom muzičkom obrazovanju značajno mesto zauzima iskustvo i znanje stečano u Prvoj školi za rok i pop muziku „MASTERBLASTER“, instrument bubanj, gde znanja stiče u radu sa bubnjarom Milanom Jejinom, i drugim značajnim muzičkim imenima. Do sada, Bogdan je osvojio nagrade na 4. Međunarodnom takmičenju udaraljki, Beograd 2015.g. – prvo mesto – druga kategorija, 3. Međunarodnom takmičenju udaraljki, Beograd 2014.g. – drugo mesto – druga kategorija, i bio finalista takmičenja The Best Musical Mind – prvo takmičenje u balkanskom regionu iz oblasti savremene muzike. Učestvovao na džez festivalu “JAZZIK” u Subotici, okotobar 2015.g; “ART AVLIJA JAZZ&BLUES FEST”, Bavanište jun 21016.g; na manifestaciji “RADOST EVROPE” – 2013.g; sarađivao sa Kochetov Jazz Quintet; Milan Petrović Quartet, i drugim ansamblima; stalni je član benda “MASTERBLASTERSI” sa kojim ima veliki broj različitih nastupa

 

**************************

Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, koncerata DŽEZ ZA DŽ ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Program DŽEZ ZA DŽ svake godine predstavlja neke od najvećih novih talenata koje imamo na domaćoj sceni: do sada su u Domu omladine nastupali Maks Kočetov Kvartet, Eyot, Luka Ignjatović Kvartet, Milan Petrović Kvartet, Majamisty Trio, Fish in Oil, Katarina Kačunković Trio, Stoiks, Loud Gretches, učenici džez odseka SMŠ “Stanković” i drugi – uglavnom se radilo o premijernim solo koncertima pomenutih umetnika u našem gradu, skoro svi su kasnije postali poznati širom zemlje, a neki od njih su u međuvremenu napravili karijere vredne međunarodne pažnje.

 
Nove snage koje preporučujemo vašoj pažnji ove jeseni su: House Of Jade (10.9.), Quantum Field (17.9.), te sastavi Katarine Kočetove (24.9.) i Miloša Čolovića (1.10.). Ove godine ćemo prvi put predstaviti nove džez heroje na popularnom Zidiću Doma omladine Beograda, odnosno na Platou Milana Mladenovića (u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Klubu Doma omladine Beograda). Nema nikakvog razloga da u ugodnu šetnju centrom Beograda ne ubacite jedan odličan koncert pred svaki subotnji ručak!

 

 

Komentari