Bob Marley’s Day

Beogradski sastav Mašta Bašta u saradnji sa Domom omladine Beograda organizuje Bob Marley’s Day u okviru koga će promovisati debi album u izdanju promoterske kuće Long Play. Kao gosti, nastupiće bendovi Django HI-FI i CheGuerillaz.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i preko EVENTIM mreže, po ceni od 400 dinara.

 

Od 17č, Centar za integraciju mladih i škola likovnih umetnosti “Šumatovačka”, organizovaće likovnu radionicu na temu Mašta Bašta, a od 19č, mališani će svoje radove predstaviti posetiocima koncerta. CiM će ovom prilikom organizovati i prikupljanje odeće za Svratište za decu ulice. Svi zainteresovani moći će da kupe album Mašte Bašte po promotivnoj ceni. Početak koncerta najavljen je za 20č.

*************

Mašta Bašta je bend sačinjen od mladih ljudi raznovrsnih interesovanja okupljenih oko jednog zajedničkog cilja. Ta raznolikost tema i zanimanja ogleda se u njihovoj muzici, čiji je zajednički imenitelj pozitivna energija i duh promena. Njihove pesme pokreće vizija o boljem svetu, svetu koji ne nastaje velikim promenama, već promenama u nama samima. Podstrek na optimističan, dečji pogled na svet poziva na uživanje u malim stvarima i malim koracima, koji čine život. Inspirisan reggae muzikom, autorski rad ovog benda donosi novu filozofiju trenutka, slavi sadašnjost i poziva na stvaranje bolje budućnosti. Kreativnost, individualnost i originalnost ključne su reči benda Mašta Bašta, usmerene ka pozivu na promene.

O istoimenom albumu Mašta Bašta (izvor: www.longplay.rs)

Beogradska rege-rok grupa Mašta bašta leta 2013. godine objavila je svoj istoimeni debitantski album na CD-u pod etiketom promoterske kuće Long Play. Albumu je prethodio prvi singl/spot “Dan”:

“Zvuk benda se oslanja na jak i izražen ritam praćen pitomom harmonijom obogaćenom ponekad nežnim, ponekad žešćim duvačkim linijama. Sve ovo daje dovoljno čvrstu podlogu za jačinu, razumljivost, kvalitet i prirodu vokala koji, svojom pesmom, nosi pečat, poruku, ideju i filozofiju celokupnog muzičkog izraza benda”, saopštava bend.

U 11 pesama na debiju “Mašta bašta” (plus video miks pesme “Dan”), osim dominantnog regea, prisutno je koketiranje sa soulom, džezom, afrom i latino stilovima, a šestorica Beograđana posebno ističu da fanovi njihovu muziku “ne svrstavaju ni u jedan od definisanih žanrova, pa je i zbog toga publika benda veoma šarolika”.

 

  

 

DJANGO Hi-Fi: Stešnjeni između banalne stvarnosti, surove izvesnosti i unutrašnjih protivurečnosti, jedna devojka, par momaka i jedan nesnađeni kompijuter su izlaz potražili u lekovitom ritmu sa dalekog ostrva. Prvi singl kojim su se predstavili javnosti je pesma “DJANGO Hi-Fi Ghetto”, a u bliskoj budućnosti publika će moći da čuje i više od ovog rege sastava.
Django Hi-Fi su:
Jelena – vokal
Misha (Black ark crew) – vokal, gitara
Kevi (Black ark crew)  – truba, melodika
Andrija (Mašta Bašta) – saksofon

 

  

 

CheGuerillaz postoje četiri godine, sviraju rege/rok/fank, pobednici festivala, POK i Tvoj Zvuk. Nastupali na brojnim festivalima (Beogradski Beer Fest, Park Fest, Užice, Lake Fest, Nikšić, Reggae Srbija, Pančevo).

CheGuerillaz su:
Ivan Pavlović – bubnjevi
Strahinja Blažić – gitara,vokal
Marko Grabež – gitara, vokal
Teodora Tadić – saksofon
Milan Srećković – bas
Filip Rakić – trombon
Ivan Nedeljković – klavijature

 

 

Komentari