BEOGRADSKA ZIMA: KONCERT ANSAMBLA MORESCA NOVA БЕОГРАДСКА ЗИМА: КОНЦЕРТ АНСАМБЛА MORESCA NOVA

U okviru manifestacije Beogradska zima, Grad Beograd i Dom omladine Beograda predstavljaju besplatan koncert izvanrednog italijanskog ansambla tradicionalne muzike Moresca Nova, koji će biti održan 30. decembra od 20 časova u Velikoj sali DOB.

Besplatne propusnice biće dostupne za preuzimanje na ulazu u DOB na veče održavanja koncerta već od 19 časova pa na dalje, do popunjenosti kapaciteta prostora.

Tradicionalni muzički ansambl “Moresca Nova” iz Italije postoji od 1993. godine i dolazi iz grada Gravina in Puglia, nedaleko od Barija. Ansambl izvodi tradicionalnu muziku i igre juga Italije, koji su pretrpeli uticaje više različitih kultura.

Ansambl Moresca Nova je sa uspehom nastupao u Španiji, Grčkoj, Francuskoj, Nemačkoj, Kipru, Tunisu, Rumuniji, Mađarskoj, Poljskoj, Hrvatskoj, Austriji…

Njihove pesme govore o ljubavi, životu tamošnjih ljudi, drevnim tradicijama… Nastupi su im spektakularni i zbog predivnih tradicionalnih nošnji. Publika je na koncertima uvek oduševljena i igra zajedno sa ansamblom.

Komentari