Aprilski koncert U PODNE ZA DECU

Program “U podne za decu” osmišljen je kao retka prilika u Srbiji da se klasična muzika približi najmlađima – od 0 pa do nekoliko stotina meseci. Nastupi mladih muzičara sastavni su deo predstave za decu, prilagođene za najmlađe. Ovoga puta naši junaci imaju zadatak da pomognu Duhu Proleća da ga ne bi Upravni i Nadzorni odbor godišnjih doba vratili natrag u zimu. Ulaznica za, peti po redu, aprilski koncert U PODNE ZA DECU je i ovog puta donacija humanitarnoj akciji ‘’Bitka za porodilišta’’, Fonda B92 čiji je cilj snabdevanje porodilišta i zdravstvenih ustanova u Srbiji medicinskom opremom od ogromnog značaja za život i zdravlje novorođenih beba. Akcija je pokrenuta 1. jula 2012. godine i predstvalja nastavak kampanje ‘’Bitke za bebe’’.

 

Ovom prilikom prikupljamo sredstva za kupovinu CTG aparata za porodilište u Višegradskoj ulici u Beogradu. Praćenjem rada bebinog srčanog mišića tokom perioda kasne trudnoće i prilikom porođaja, CTG aparati omogućavaju pravovremeno uočavanje eventualnih zdravstvenih rizika i otklanjanje opasnosti po bebino zdravlje. Cena jednog CTG aparata je oko 2.000 evra.

U akciji možete učestvovati na nekoliko načina: donacijom na promotivnom pultu u Domu omladine Beograda od 18. do 21. aprila, od 18 do 20 časova, donacijom ili kupovinom suvenira “Bitke za porodilišta” u Domu omladine neposredno pred koncert ili uplatom na račun 340-36233-65, sa pozivom na br: 24-03-2013, pri čemu je potrebno da ponesete uplatnicu na koncert kako biste dobili zahvalnicu.  

Prateći program Prolećnog koncerta “U podne za decu” je radionica na kojoj će na jmalađi moći da se oprobaju u izradi ginjol lutaka koje se animiraju prstima, po ugledu na češku tradicionalnu lutkarsku formu. Polaznici po sopstvenom izboru prave od papira lutke prema nekom od ponuđenih tekstualnih predložaka (bajka, basna, priča…). Voditelj radionice je Jelena Stojanović, scenograf sa višegodišnjim televizijskim i pozorišnim iskustvom. Saradnik Centra za likovno obrazovanje- Šumatovačka na programima vezanim za scenske primenjene umetnosti, Jelena Stojanović vodi periodične radionice lutkartstva, pozorišta senki, maski i Harađuku za različite uzraste. Kroz saradnje Centra, do sada izvela mnoge radionice sa decom školskog uzrasta, trenutno kreira i vodi radionice sa decom iz niškim osnovnih i srednjih škola Portret u okviru artivističkog projekta Art fora umetničke organizacije Bazaart koju je podržala Ambasada Kraljevine Norveške.

U predstavi igraju Sava Dujović, Milena Grujić, Jelena Ivetić, Marija Đurić, Ana Vukčević i Anja Malović, polaznici dramskog studija Creative Potential-Talenat, dok će kompozicije u susret proleću izvoditi učenici MŠ Mokranjac. U realizaciji ove predstave učestvovaće i najmlađi članovi plesne grupe „Erin’s Fiddle“, trupe irskog plesa koja nekoliko godina unazad osvaja prestižne nagrade na međunarodnim takmičenjima.

Koncerte/predstave U podne za decu organizuje Motiv Art u saradnji sa MŠ Mokranjac i Domom omladine Beograda.

broj telefona za informacije i rezervacije: +381 63 74 098 12

e-mail adresa: upodnezadecubg@gmail.com
http://www.facebook.com/UPodneZaDecu?ref=ts&fref=ts

Komentari