4. WORLD MUSIC FESTIVAL TODO MUNDO

Organizacija: Udruženje Ring Ring i Dom omladine Beograda

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže. Cene pojedinačnih ulaznica (važe za ceo večernji program):  24.4. 400 dinara, 25.4. 400 dinara, 26.4. 500 dinara. U prodaji je i ograničen broj jedinstvenih kompleta ulaznica za sve koncerte na festivalu, po ceni od 1000 dinara! /// Ulaz na koncert 21.4. u Studiju 6 Radio Beograda je besplatan.

 

*********** Sa žaljenjem obaveštavamo javnost da se koncert kineske grupe Hanggai, predviđen za petak 24. april u Domu omladine Beograda, neće održati na 4. TODO MUNDO festivalu, zbog iznenadne bolesti pevača. Celokupna evropska turneja benda Hanggai skraćena je zbog ovog nepredviđenog nemilog događaja, a frontmen se već vratio u Peking. Umesto grupe Hanggai, u istom teminu nastupiće proslavljeni violinista Lajko Felix, koji će otvoriti ovogodišnji world music festival Todo Mundo ekskluzivnim solo violinskim koncertom! https://www.domomladine.org/vesti/promena-u-programu-4-todo-mundo-festivala/

 

Četvrto izdanje Todo Mundo festivala, prvog festivala u Beogradu posvećenog world music sceni, donosi nam još magičnih putovanja u daleke krajeve! Naše putovanje oko sveta povešće vas od Kine do Mađarske, uz obavezne stanice u Srbiji i okolini! Festival po prvi put, pored muzičkog, predstavlja i folklorno plesno nasleđe, ali u novom ruhu.

Ove godine pokazujemo raznovrsnost i bogatstvo globalne muzičke scene:

Muzsikas (Mužikaš), najslavniji mađarski etno sastav svih vremena, dobitnici WOMEX nagrade, predstaviće publici potpuno novi program, zasnovan na muzici velikog kompozitora i istraživača narodne muzike, Bele Bartoka!

Hanggai (Hangai), najuzbudljiviji novi bend iz Kine, donosi nam pravo iz pustinje Gobi eksplozivan miks rokerskih električnih gitara, starih instrumenata i načina pevanja koji se još čuvaju u Unutrašnjoj Mongoliji!

Vredni čuvari tradicionalne muzike Srbije, sastav Belo Platno,  predvođen legendom srpskog pevanja Svetlanom Spajić, izvešće specijalno pripremljen program sa ekskluzivnim gostima iz Grčke, Italije i Hrvatske, u okviru EUTERPE projekta, koji je podržan u program “Kreativna Evropa”.

Italijanski sastav Orchestrina Adriatica (Orkestrina Adriatika) će pred publikom u Studiju 6 Radio Beograda, ali i pred TV i radio auditorijumom svirati muziku oslonjenu na bogatu i raznovrsnu tradiciju Mediterana.

Tutti World Music Orchestra (Tuti Uorld Mjuzik Orkestra), predvođen brilijantnim Jovanom Pavlovićem na harmonici, predstavljaju projekat Music as a tool in removing borders  – vrhunsku kombinaciju balkanske, orijentalne i nordijske muzike, sa virtuozima i mladim muzičarima iz 7 zemalja: od Norveške do Libana! 

Arhai je srpsko-britanska  grupa sa bogatom međunarodnom karijerom, koja već nekoliko godina predstavlja inspirativno savremeno čitanje  balkanske tradicionalne muzike celom svetu.

Veliko iznenađenje za našu publiku biće folklorno-plesna predstava, etno koreokomedija AKUD Univerziteta u Beogradu “Branko Krsmanović” “Opa! Oro s ovoga sveta” u koreorežiji Mojce Horvat, koja nam nudi hipermoderan pogled na srpske narodne igre – očekujte kolo u patikama i slična čuda!

 

PROGRAM:

21. april u 21č – Studio 6 Radio Beograda

Orchestrina Adriatica (Italija)

 

24. april u 20č – Dom omladine Beograda, Amerikana

Belo platno (Srbija)

Hanggai (Kina)

 

25. april u 20č – Dom omladine Beograda, Velika sala

Tutti World Music Orchestra (Srbija, Norveška, Palestina, Turska,  Crna Gora, Hrvatska, Makedonija)

AKUD Univerziteta u Beogradu “Branko Krsmanović”: “Opa! Oro s ovoga sveta” (Srbija)

 

26. april u 20č – Dom omladine Beograda, Velika sala

Arhai (Srbija/Velika Britanija)

Muzsikas (Mađarska)

 

Komentari