Koncerti na Zidiću DOB po 11. put obeležili leto u Beogradu!

Za kraj jedanaeste sezone programa Koncerti na Zidiću u organizaciji Doma omladine Beograda, 1. septembra na Platou Milana Mladenovića, grupa Vrooom održala je promociju svog EP-ja ,,Prolazno vreme”, objavljenog samo dan ranije za diskografsku kuću Multimedia Music. Jedna od omiljenih domaćih grupa oduševila je publiku novim pesmama, ali i svojom energijom i muzičko-scenskim performansom.

Zidić DOB, foto: Stanislav Milojković

Jedanaesta sezona popularnog muzičkog programa Doma omladine Beograda i ove godine ponudila je Beograđanima i gostima našeg glavnog grada neka nova muzička otkrića, ali i dobro poznate izvođače, potvrđujući zašto je Zidić nezaobilazna letnja lokacija sa omiljenom muzičkom ponudom!

Vrooom, foto Milica Radojičić

Svakog petka – od Svetskog praznika muzike, 21. juna do početka nove školske godine, 1. septembra, Zidić DOB bio je mesto susreta, druženja i uživanja u dobrom zvuku. Scena u srcu grada, i ove godine bila je otvorena za muzičare svih žanrova, sa posebnim osvrtom na mlade kreativce koji stvaraju autorsku muziku.

Jedanaestu sezonu na Zidiću otvorili su beogradski mališani okupljeni su u prvi plesni hor na ovim prostorima, DFHor pod vođstvom Bojane Vunturišević, sa popularnim repertoarom pesama savremenih regionalnih pop izvođača.

Ludak u razvoju, foto Jelena Pavićević

Rokenrol “boje” branili su dobro poznati domaći bendovi Straight Mickey And The Boyz, Vrooom i Lipov Loud, a ljubitelji pank/hc muzike uživali su uz nastupe grupa Ukratko Štef, Ludak u razvoju i The OMY – ruskog sastava, koji je osvojio publiku energičnim nastupom i na najbolji način pokazao sinergiju i prožimanje dve scene: domaće i ruske na radu u Srbiji.

The OMY, foto Anna Gorelik

Sastavi Kruz Roudi i Zašto Kafka?, svaki u svom specifičnom stilu, imali su osvežavajuće nastupe izvodeći muziku koju nije lako svrstati u jednu žanrovsku odrednicu.

Troje kantautora: Jasmina Todorović, Goran Gump i Miloš Zubac, doneli su nešto mirniji zvuk u vrele letnje večeri na Zidiću, deleći sa publikom svoje muzičko-poetske univerzume.

Ovogodišnju sezonu na Platou Milana Mladenovića obeležila je i jedna premijera: upravo Zidić DOB je bio mesto na kojem su Peter Zirbs, multinstrumentalista, kompozitor i muzički producent iz Austrije, i Ivan Radivojević, trubač, fliglhornista i kompozitor, po prvi put pred publikom predstavili svoj projekat „CANGLE“, zasnovan na elektronici, džezu i minimalizmu u muzici.

Peter Zirbs i Ivan Radivojević, foto: Stanislav Milojković

Koncerte na Zidiću posećuje publika svih generacija – kako ona koja dolazi sa namerom da čuje bendove koje voli ili otkrije svoje nove muzičke heroje, tako i “slučajna” publika, koja zastane da proveri šta se to dešava na Platou Milana Mladenovića i ostane do kraja programa da uživa u dobroj muzici.

Hvala svima koji su bili deo 11. sezone Koncerata na Zidiću, vidimo se i sledećeg leta!

Komentari