Kampanja „Roditelj plus=batine minus“: za život dece bez fizičkog kažnjavanja

Zaštitnik građana Republike Srbije i Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) organizuju u Domu omladine u Beogradu, kampanju „Roditelj plus=batine minus“*. Obeležavajući Svetski dan deteta i 25 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, naši poznati glumci, reditelji, sportisti, novinari, voditelji, pisci i drugi potpisaće Deklaraciju roditelja Srbije i poslati snažnu poruku da je decu moguće odgajati bez batina.

Učestvovaće glumci Slobodan Boda Ninković, Miša Stojiljkovć, Peđa Damnjanović, muzičar Rambo Amadeus, dečji pisac  Jasminka Petrović, psihološkinje Branka Radojević i Gordana Mijalković, novinari Dušan Čavić i Dušan Šaponja, kao i druge poznate ličnosti iz javnog života.

Događaj će otvoriti Gordana Stevanović, zamenica zaštitnika građana  za prava deteta, kao i članovi Panela mladih savetnika Zaštitnika građana i Saveta dece MODS, koji će takođe potpisati Deklaraciju i pozvati roditelje da podrže našu kampanju.

*„Roditelj plus=batine minus“ je afirmativna kampanja koju su pokrenule članice MODS-a, ali to je i kampanja svih roditelja u Srbiji koji svoju decu odgajaju bez batina i telesnog kažnjavanja i koji svojim primerom potvrđuju efikasnost nenasilnih metoda vaspitavanja. Kampanji se do sada priključilo i Deklaraciju je potpisalo oko 3.000 roditelja.

Komentari