Izložba “SUPER KLASTER” Sanje Stojkov

Pozivamo vas na otvaranje prve samostalne izložbe Sanje Stojkov, pod nazivom “Super Klaster”, koja će biti održana u Galeriji Doma omladine Beograda. Autorka će prikazati nove radove u formi sličnoj rebusnoj ilustraciji.

Klaster je velika grupa galaksija tako i svaki rad predstavlja jedan klaster kao grupu doživljaja u grafičkoj formi. Postavlja se pitanje da li sa distance grupa kao predmet posmatranja gubi smisao ili dobija novi? Tako i svaki posmatrač može da ima svoje rešenje i sam da značenje ilustracijama koje se prožimaju u smislu samog besmisla. U motivima insiprisanim svakodnevnicom, apsurdom današnjice, detinjstvom, kulturama, smrću ili apstraktvnih pojmova, posmatraču se pruža mogućnost da se pronađe u svojoj galaksiji.

Plutajući fascinirano kroz postojanje i kroz bogatsvo tajanstvene crne kao skup svih boja, informacija i samog života, autorka sakuplja doživljaje i predstavlja ih u grafičkoj formi.

Na otvaranju će biti dostupne sito-štampane grafike, tako da ćete imati priliku i da ponesete deo Super Klastera sa sobom.

 

Sanja Stojkov 
je rođena u Somboru 1991. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu. Od 2010. živi u Beogradu gde je završila osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti . Na početku studiranja je počela da tetovira i danas sa svojim prijateljima drži i radi u tetovažerskom studiju Kobra Deluks. Izlagala je na mnogim grupnim izložbama i autor je mnogih murala u Srbiji i inostranstvu.

 

Galerija Doma omladine Beograda

Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

 

Komentari