Izložba “INTERPRETACIJE ARHITEKTURE” Sonje Jankov

Izložba Interpretacije arhitekture prikazuje 6 projekata/ celina inspirisanih nasleđem arhitektonske pozne moderne i brutalizma: Moving Motel (2015), Studija slučaja: SPENS (2014), Rizom brutalizma (2018), Mitološki crteži (2016), Pinktogrami (2016) i Edukativni model (2016). U nekim slučajevima, u pitanju su vizuelni radovi koji bliže tumače neke aspekte određenih arhitektonskih objekata, dok su u drugim slučajevima finalni rezultat novi koncepti izvedeni iz konkretnih arhitektonskih građevina.

Iz tog razloga su svi projekti na izložbi specifične interpretacije (više subjektivne nego objektivne) koje kroz crteže, fotografije, (interaktivne) instalcije i istraživački rad govore o arhitekturi.

Sonja Jankov (1985) je samostalni umetnik i kustos sa položenim državnim ispitom iz 2015. U svojoj praksi koristi umetničke medije (in-situ i/ili site-specific instalacije, fotografije, skice) koliko i teorijsko pisanje da bi prikazala rezultate istraživanja. Autor je izložbi i projekata GIF i gradovi, Post-arhiva savremene umetnosti, SPENS i socijalističke sportske dvorane danas, GIF i javni urbani prostori. Izlagala je na 17. Bijenalu mladih umetnika u Milanu (2015), deo je projekta Future Architecture Platform, i imala je do sada pet samostalnih izložbi (Novi Sad, Bukurešt, Zagreb). Učestvovala je na rezidencijama u Rijeci, Bukureštu i Vroclavu. Živi u Novom Sadu.

 

Galerija Doma omladine Beograda

Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Komentari