Izložba: Inter/Akcija 2018.

Izložba “Inter/akcija” koja se već četvrtu godinu zaredom održava, predstavlja rezultat saradnje studentkinja i studenata Fakulteta likovnih umetnosti i Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta proistekle iz potrebe za intenziviranjem dijaloga između mladih profesionalaca koji stupaju u polje umetnosti.

Nastala kroz upoznavanje, diskusije i razmenu interesovanja o savremenoj umetnosti i iskustava specifičnih za obrazovne sisteme pomenutih institucija, izložba je koncipirana kao presek stanja aktuelnih i međusobno raznovrsnih istraživanja studentkinja i studenata Fakulteta likovnih umetnosti. Izložbu će pratiti i katalog koji će biti promovisan tokom trajanja izložbe, a koji su koncipirale studentkinje i studenti istorije umetnosti.

Imena studenata Fakulteta likovnih umetnosti koji izlažu:

Nikša Suzić

Ana Marinković

Aleksandar Rakezić

Aleksandar Kovačević

Anđela Radivojević

Aleksandar Obućina

Nikola Dimitrović

 

Imena studenata Istorije umetnosti:

Kristina Armuš

Darko Drljača

Jefimija Đokić

Ana Đorić

Stefan Ralević

Miloš Spaić

Minja Velemir

Milan Veselinović

Zlata Vučetić

Lazar Živanić

 

* Reprodukcije su radovi autora Aleksandra Rakezića

1. Bez naziva (Lovac), akvarel, 38,7*53 cm, 2018

2. Bez naziva (Noževi), drvene bojice, grafit, paus, 35*25 cm, 2018

 

Kako je nastao projekat Inkubator: Inter/Akcija

Nakon nekoliko decenija saradnje sa Fakultetom likovnih umetnosti, kroz tradicionalnu studentsku izložbu skulptura i crteža malog formata, uredništvo Doma omladine Beograda došlo je na ideju da osnaži vezu sa studentima ovog umetničkog fakulteta, ali i da je osveži učešćem studenata istorije umetnosti sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Tako je 2016. godine nastao projekat Inkubator: Inter/Akcija koji je, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja, započet sa mnogo elana.

Prva aktivnost na projektu Inkubator: Inter/Akcija 2016 je izvedena tokom juna 2016. godine, u zgradama Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, na vajarskom i grafičkom odseku na Senjaku i Topčideru. Studenti, učesnici projekta, su imali priliku da se međusobno upoznaju i da kroz prezentaciju radova sa Školske izložbe studenata FLU prodiskutuju o samoj izložbi, kao i o tokovima savremene umetnosti u Srbiji i problemima stvaralaštva.

 

Mentorke: Olivera Parlić, Ana Bogdanović i Biljana Đurđević

 

Galerija Doma omladine Beograda

Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

 

Komentari