Izložba fotografija ’’Beograd u vreme korone’’

U subotu, 18. decembra 2021. godine, u Galeriji Doma omladine Beograda sa početkom u 18.00 časova biće otvorena izložba pod nazivom ’’Beograd u vreme korone’’, fotografkinja Dragane Udovičić i Zorane Jevtić koja predstavlja njihovo lično viđenje perioda od marta 2020. do kraja 2021. godine.

 

Prošla godina je promenila sve, zaustavila mnogo toga, odložila, zatvorila. Unela je strah i neizvesnost. Izrodila je neke nove heroje. Pokazala je kako za jedan dan sve može da se preokrene, na globalnom nivou. Situacija sa korona virusom i dalje je ozbiljna, ali dostupnost vakcina dovela je do toga da ljudi imaju nadu da će virus uskoro biti pobeđen. Izložba „Beograd u vreme korone“,  predstavlja viđenje tog teškog perioda pandemije fotografkinja Zorane Jevtić i Dragane Udovičić, sa idejom da ispričaju priču za koju se nadaju da će uskoro biti iza nas, istovremeno sa ciljem da ona ostane kao dokument jednog vremena.

Izložba je realizovana uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Zorana Jevtić diplomirala je fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2017. godine. Izlagala  je na više samostalnih i grupnih izložbi. Živi i radi u Beogradu kao fotoreporter za  Adria media group.

Dragana Udovičić diplomirala je filmsku i TV kameru 2014. godine na Akademiji umetnosti u Beogradu. Profesionalno se bavi fotografijom od 2002. Izlagala je na nekoliko grupnih i samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.

*****************

Galerija Doma omladine Beograda

Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Komentari