Izbor filmova Krakov Film Festival Sales & Promotion na 70. Martovskom festivalu Избор филмова Krakov Film Festival Sales & Promotion на 70. Мартовском фестивалу

Publika 70. Martovskog festivala biće u prilici da pogleda izbor filmova Krakov Film Festival Sales & Promotion, u okviru programa “Svetska panorama”, 30. marta od 17 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

 

 

KFF Sales & Promotion, koji je pokrenula Krakovska filmska fondacija – KFF, bavi se promocijom poljskih dokumentarnih, kratkih i animiranih filmove u inostranstvu kroz tri projekta: Polish Docs, Polish Shorts i Polish Animations. To je jedina agencija koja ima sveobuhvatan pristup promociji poljskih filmova.

KFF Sales & Promotion nudi filmove filmskim festivalima i kulturnim manifestacijama širom sveta, organizuje specijalne projekcije poljskih filmova, podržava poljske filmske stvaraoce i producente u razvoju i promociji kako njihovih projekata tako i već gotovih filmova. Svake godine se katalog filmova koje predstavlja KFF Sales & Promotion dopunjuje sa oko 70 novih naslova.

 

 

KFF Sales & Promotion je takođe agencija za prodaju poljskih dokumentarnih filmova. Aktuelni prodajni katalog obuhvata 10 dokumentaraca srednje i dugometražne dužine sa međunarodnim potencijalom, univerzalnim temama i umetničkim vrednostima.

Krakovska filmska fondacija je i organizator Krakovskog filmskog festivala: jedne od najstarijih manifestacija na svetu posvećenih dokumentarnim, animiranim i kratkim igranim filmovima. Festival je, između ostalih, akreditovan od strane Međunarodne federacije udruženja filmskih producenata (FIAPF), Evropske filmske akademije (EFA) i Akademije filmske umetnosti i nauke (AMPAS). Zahvaljujući tome, to je jedini festival dugometražnih dokumentarnih filmova koji daje kandidate za Oskara i jedan od dva festivala kratka filma u Poljskoj koji šalje kandidate za Oskara.

 

Rob / Niewolnik / Slave

Poljska

Kratki igrani

2021 / 29′

Režija

Grzegorz Piekarski

Regionalna premijera

Put / Droga / The Way

Poljska

Dokumentarni

2021 / 23′

Režija

Wojtek Kozakiewicz

Srpska premijera

98kg / 98kg

Poljska, Nemačka

Animirani

2021 / 5′

Režija

Izabela Plucińska

Srpska premijera

Prekasno / Za późno / Too Late

Poljska

Animirani

2021 / 15′

Režija

Kinga Syrek

Regionalna premijera

 

**************************

Martovski festival – 70. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd, biće održan od 28. marta do 2. aprila 2023. godine u Domu omladine Beograda, koji je organizator i izvršni producent događaja. Jedan od najstarijih filmskih festivala u Evropi i svetu ove godine trajaće 6 dana i biće u znaku velikog jubileja, obeležavanja 70 godina od osnivanja, kakvog do sada nije imao nijedan filmski festival u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji.

**********************************************

Martovski festival je stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd. 

Pokrovitelji festivala su Grad Beograd, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Filmski centar Srbije.

Organizator i izvršni producent  festivala je Dom omladine Beograda.

Festival su podržali: Jugoslovenska kinoteka, Austrijski kulturni forum, Zastava film, Filmske novosti, Francuski institut u Beogradu, DPC, Living Pictures, Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Srbije.

Komentari