[INTERVJU] Leo Anđelković, Baltazar: “Publika u Srbiji još uvijek osjeća rok”

U okviru jednodnevnog festivala koji će biti održan 22. novembra od 21č u Domu omladine Beograda nastupiće hrvatski sastav Baltazar. Osim ovog benda na festivalu će se pojaviti i By-pass, Stonebride i Wolfram. Cena ulaznica u pretprodaji je 300 dinara, a na dan koncerta iznosiće 500 dinara. O nastupu u Domu omladine Beograda, njihovoj muzici i planovima za budućnost razgovarali smo sa Leom Anđelkovićem, frontmenom grupe Baltazar.

 

Hard rok/alternativni bend Baltazar nastao je 2005. godine u Istri. U periodu od 2006. do 2009. godine  članovi benda, u kućnom studiju, snimaju pesme za budući album. Tada bend poprima pun oblik i počinje sa nastupima, promovišući album „Nemirno dijete“.

Leo njihovu muziku najčešće opisuje kao „šaroliki rok“, i ističe da je veliki uticaj na njihov muzički izraz imao rad Milana Mladenovića.
Baltazar je svirao kao podrška skoro svim najvećim imenima regionalne rok scene, a neki od njih su Majke, Van Gogh, Partibrejkers, Zabranjeno Pušenje, Atomsko Sklonište, Opća Opasnost, Psihomodo Pop, Krug (EKV) i Pozdrav Azri.

Kako će biti koncipiran vaš nastup u Domu omladine Beograda?

Leo Anđelković: “Prije svega velika nam je čast nastupiti u Beogradu, a posebno u Domu omladine Beograda. Obično kada nastupamo uz više bendova tada se koncentriramo da u što manje vremena pokušamo predstaviti što veći stilski opus, tako da će se uz prvi album ‘Nemirno Dijete’ na set listi premijerno naći i neke pjesme sa slijedećeg albuma.”

Leo kaže da kao bend nikada nisu nastupali u Srbiji, ali i da su pojedini članovi imali priliku da nastupaju i sarađuju sa muzičarima iz Srbije: “Veselimo se što će nam ovo biti prvi nastup u Srbiji kao Baltazar i to uz fenomenalne bendove, pogotovo jer znamo da publika u Srbiji još uvijek osjeća rock, i da su sve naše kolege svaki put iznova oduševljeni gostoljubivišću i poštovanjem publike”.

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

Leo Anđelković: “Danas je teško unaprijed planirati koncerte i turneje, ali kako zasad stvari stoje uskoro izlazi naš prvi singl sa slijedećeg albuma ‘Treba nam ljubav’ pod etiketom Dallas Records, a 2015. trebali bismo objaviti album tako da se aktivno pripremamo napraviti turneju po cijeloj regiji u sklopu promocije istog. Nadamo se, također, da ćemo s bendovima sa kojima sad nastupamo moći dogovoriti nastup u Zagrebu. Radujemo se što ćemo upoznati ljude koji stvaraju vrhunsku glazbu i što smo dobili priliku, uz tako dobar line-up, po prvi put predstaviti se beogradskoj publici.”

 

 

Komentari