[INTERVJU] Ivan Jakovljević, Dž!Dž! “Prvi put ćemo koncert svirati akustično”

U petak 3. jula bend Dž!Dž! održače besplatan koncert na Zidiću Doma omladine Beograda. Bend trenutno priprema novi album, a singlovi koje su do sada izdali, ostavili su odličan utisak na kritiku i publiku. O koncertima, muzici i planovima za budućnost, popričali smo sa pevačem i gitaristom benda Ivanom Jakovljevićem.

 

Njihovi singlovi “Geto”, “Gluvi dan” i “Buđenje” su svuda izazvali odične reakcije. Ivan govori da će pored tih singlova na predstojećem koncertu napraviti malu retrospektivu njihovog dosadašnjeg opusa. Sviraće nekoliko kompozicija sa prvog albuma, ali i pesme koje će se naći na drugom. “Ono što će biti novo je da ćemo ovaj koncert odsvirati akustično, po prvi put od kada bend postoji. Biće veoma interesantno i publici, a i nama.”

 

Kako vam se dopada koncept besplatnih koncerata na Zidiću Doma omladine Beograda?

Ivan Jakovljević: Koncept je odličan, prvenstveno zbog lokacije i zbog toga što su koncerti do 8 do 9 uveče kada je tu veliki broj prolaznika, od kojih će se sigurno neko usputno zadržati i upoznati sa autorskom muzikom koju retko mogu čuti u medijima.

 

Zašto ste se odlučili da izdajete jedan po jedan singl, umesto da ih sve objavite zajedno sa albumom i koje su prednosti tog pristupa?

Ivan Jakovljević: U poslednjih nekoliko godina singlovi imaju prednost u odnosu na albume. Daleko od toga da albumi nisu bitni, ali trenutno prosečan slušalac nema vremena ili možda živaca da sedne i presluša ceo album. Tako neke pesme ostaju nepravedno zapostavljene. Do objavljivanja novog Dž!Dž! albuma, obećavamo jedan sigurno, a možda čak i dva singla.

 

Nedavno ste objavili spot za pesmu „Geto“. Kako su vaši fanovi reagovali na ovaj društveno angažovani spot?

Ivan Jakovljević: Pesma “Geto” je u startu bila podstaknuta generalnim stanjem u našem  narodu, koje nije baš pohvalno. Sa spotom je dobila malo drugačiju konotaciju. Ideja za spot je nastala kao reakcija na niz malverzacija, praznih priča, laži, obećanja, afera koje nas okružuju već duži niz godina. Inače, veoma smo zadovoljni kako spot prolazi do sada. Dobijamo podršku sa svih strana. Čak nam I prijatelji javljaju da je pesma postala omiljena kod njihove dece. Šteta je što “Geto” skoro sigurno neće doživeti TV premijeru, ali i to je jedna od stvari o kojoj ovaj spot govori.

 

Gde će sve publika moći da vas čuje u narednom periodu?

Ivan Jakovljević: U narednih nekoliko meseci fokus nam je na završavanju albuma. Biće sigurno nekoliko koncerata tokom leta, a na jesen pripremamo veliki koncert povodom promocije novog albuma, a i da proslavimo desetogodišnjicu postojanja benda Dž!Dž!. Spremamo spektakl sa mnoštvom gostiju, ali o tom potom. Za početak, vidimo se na Platou Milana Mladenovića u petak 3. jula u 20 časova.

 

 

Komentari