[INTERVJU] Goran Milošević, Kreativni nered: “Akcenat uvek stavljamo na autorski rad”

U petak 14. avgusta bend Kreativni nered održaće besplatan koncert na Zidiću Doma omladine. Bend postoji od 2009. godine, a muzički pravac koji neguju je gitarski zvuk koji bi se mogao svrstati u neku vrstu pank-rok kulture. O nastupu na Zidiću, autorskom radu i planovima benda za budućnost popričali smo sa frontmenom i tekstopiscem, Goranom Miloševićem.

Kreativni nered je učestvovao na ovogodišnjem Belgrade Demo Fest Live festivalu i uspeli su da obezbede plasman u polufinale. Frontmen benda ističe kako im je, iako nisu zagovornici festivala takmičarskog karaktera, bilo zadovoljstvo da budu deo ovakve manifestacije i da je samo učešće doprinelo da se publika još više zainteresuje za muziku koju stvaraju.

Budući da tematika njihovih pesama na sarkastično komičan način oslikava realne događaje i današnje društvo, zanimalo nas je kako publika reaguje na takvu vrstu autorskog materijala. “Do sada se uvek događalo da publika na prvu loptu prihvati naše autorske pesme. Svi mi jako dobro znamo da je situacija loša i nije potrebno da mi to dodatno objašnjavamo. Ponekad se, kroz dozu komičnog sarkazma uz vesele melodije praćene trubom i saksofonom, a ponekad i gajdama, na trenutak učini da se problemi svakodnevice zaborave. To je ono što pokušavamo da prenesemo na publiku. Do sada smo uspevali jer u suprotnom ne bi svirali to što sviramo.”, ističe Goran.

Za seriju besplatnih koncerata, koje se tokom leta organizuju ispred Doma omladine Beograda, Goran ima samo reči hvale i smatra da su oni dobar primer i ostalim gradovima u Srbiji. “Besplatni koncerti na Zidiću su prvenstveno dobra prilika za bendove kako bi pokazali svoju umetničko kreativnu stranu. Takođe je dobra prilika za mlade da, uz minimalna finansijska sredstva dobiju kvalitetan provod, uostalom tome i služe Domovi omladine.”

U petak ćemo na Platou Milana Mladenovića imati prilike da, pored autorskih pesama, čujemo i neke obrade poznatih domaćih pesama. “Pre svega, akcenat stavljamo na autorski rad, ali postoje i pesme poznatih autora koje rado sviramo po našem nahođenju i to su uglavnom pesme poznatih sastava DLM, Goblini, SARS, Azra… Kada njihove pesme hronološki pomešamo sa autorskim repertoarom, rezultat je pozitivna koncertna atmosfera.”, objašnjava Goran.

Pitali smo Gorana i kakvi su planovi benda za budućnost i da li možemo uskoro očekivati novi studijski materijal. “Planovi su da snimimo spot za pesmu ‘Dete bede’. Scenario za spot je fenomenalna ideja koju neću sada otkrivati. ali radi se o tome da će prevod pesme razumeti ljudi sa cele planete, što bi bila i sjajna prilika za našu promociju van granica Srbije.”, završava Milošević.

Komentari