[INTERVJU] Dejan Gvozden, Kristali: “Rokenrol treba da siđe na ulice”

U nastavku serijala besplatnih koncerata “Na Zidiću”, koje Dom omladine organizuje tokom leta ispred Platoa Milana Mladenovića, publika će 31. jula od 20 časova, imati prilike da čuje poznati beogradski sastav Kristali. O aktuelnostima na muzičkoj sceni, novom materijalu i samom nastupu na Zidiću smo porazgovarali sa frontmenom grupe Dejanom Gvozdenom.

U junu 2014. godine bend je singlom “Divan dan”, koji je pozitivno prihvaćen od strane publike, najavio izlazak novog albuma. “Na albumu se radi, polako dobija oblik. To su sveže melodije i sigurno će album biti drugačiji od prošlih jer nije zanimljivo ponavljati se.“, kaže Dejan.

Još uvek prepuni pozitivnih utisaka sa koncerta u Domu omladine Beograda, kojim su u oktobru prošle godine proslavili dvadesetogodišnjicu svog postojanja, očekuju da će i ovaj nastup, u sklopu koncertne promocije novog materijala, biti dobro prihvaćen od strane publike. “Velika je razlika između malih (klupskih) svirki i velikih bina, ali svaka ima svoja zadovoljstva. Naša želja je da što više sviramo, jer to je ono zbog čega postojimo. Sviraćemo sve najbolje stvari, to će u stvari biti jedan opušteni susret sa fanovima! Koncerti na Zidiću su super, rokenrol treba da siđe na ulice!”, rekao nam je Dejan.

S obzirom na dug staž Kristala na muzičkoj sceni Srbije, zanimalo nas je kako on komentariše stanje na samoj sceni danas i da li je došlo do nekog pozitivnog pomaka i vrednovanja kvalitetnije muzike na njoj. “Mislim da je u trenutnoj situaciji uspeh to što ima novih bendova.”, zaključuje Dejan Gvozden.

 

 

Komentari