[INTERVJU] Ana Konstantinović: “POSLE IGRE je uzbudljiva predstava puna energije!”

Nakon uspešno održane majske premijere predstave “Posle igre” u Domu omladine Beograda, beogradska publika imaće priliku da ponovo uživa u ovom pozorišnom komadu. Povodom izvođenja zakazanog za 30. septembar od 20 časova, razgovarali smo sa rediteljkom Anom Konstantinović.

 

Predstava „Posle igre“  premijerno je izvedena i igrana u Domu omladine Beograda. Kakvi su Vaši utisci sa dosadašnjih izvođenja? Kakve su bile reakcije publike? Da li je predstava izvođena još negde?

Ana: Predstava je do sada izvedena tri puta, a čekaju nas još dva zakazana izvođenja u Domu omladine Beograda, 30. septembra i 15. oktobra. Za nas su sva izvođenja bila uzbudljiva, jer je predstava još uvek nova i puna energije. Utisci publike su veoma različiti, ali uglavnom svi dosta emotivno reaguju, često glasnim smehom na mestima koja su za nas bila neočekivana – verujem da je to zbog prepoznatljvosti likova, replika i situacija u kojima je svako od nas nekad bio. Planiraju se gostovanja predstave u Srbiji, ali i van zemlje, tokom jeseni i proleća.

 

Došlo je do promene u  glumačkoj ekipi predstave. Da li je ta promena uticala na koncept i tok predstave?

Ana: Da, Milica Stefanović će biti novi član ekipe od sledećeg izvođenja. S obzirom na to da je predstava “Posle igre” nastala zajednickim radom celog autorskog tima – scene, tekstovi i dramska  struktura, sve je nastajalo tokom procesa, ova promena će sigurno dosta uticati na celinu. To znači da ćemo sada ponovo proći kroz kreativni proces ali sa novim članom ekipe, koji će sigurno doneti neke sasvim nove nivoe celokupnoj predstavi.

 

Da li radite na nekom  novom projektu?

Ana: Naša umetnička grupa “Eho animato” radi na nekoliko projekata –  neki su tek na samom početku, a neki još u fazi razvoja i pripreme, ali odlučili smo da nakon ove predstave ne stajemo i da što pre uđemo u nov kreativni proces!

 

Predstava će se igrati u Sali Amerikana Doma omladine Beograda, a cena ulaznice je 400 dinara.

Komentari