[INTERVJU] Aleksandar Marković, Bolesna štenad: Novi album na proleće 2015!

Grupa Bolesna štenad održaće zajednički koncert sa bendom Sharks, snakes & planes u subotu, 13. decembra, sa početkom u 21 čas u Domu omladine Beograda. Kao gosti će se na koncertu pojaviti i sastav Vizelj. Uoči koncerta smo proćaskali sa frontmenom benda Aleksandrom Markovićem, poznatim još i kao Dial-up Lama.

Ulaznice su u prodaji preko Eventim mreže, kao i u prodavnici Felix Shop. Karte u pretprodaji, do 12. decembra, možete kupiti po ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta cena iznositi 600 dinara.

 

“Pevamo o problemima, cvrkućemo o užasu, sviramo dok brod tone”, poručuje Aleksandar o temama koje se provlače kroz pesme Bolesne štenadi.

Članovi benda su na šaljiv način objasnili kako je grupa formirana: “Kupili smo priručnik o spravljanju bendova i napravili ga po Modelu broj 14b (koji podrazumeva da u bendu imate „dvije ribe, jednog automehaničara i jednu lamu“). Neki su nas okarakterisali kao pank stend ap atrakciju, drugi kao nešto najodvratnije što su ikada čuli.”

Imate li muzičke uzore? Muziku kojih bendova najradije slušate?
Aleksandar:
Svi uzori su ostali u mladosti, sad sluša ko šta stigne. A i teško je pitanje!

Sa Bolesnom štenadi će u Domu omladine Beograda nastupiti i sastavi Sharks, snakes & planes i Vizelj. O „kolegama“ na zakazanom koncertu, Aleksandar kaže: „ Sa bendom Vizelj (već nas je zarazilo to ime) nismo do sada svirali. Radujemo se novim poznanstvima, novi bendovi uvek imaju iznenađenje u rukavu! Sa Šarksima se znamo i družimo dugo, uvek je samo pitanje vremena kad ćemo nešto organizovati zajedno, i evo – to vreme je došlo.“

Pesma Bolesne štenadi koja je našla put do najšire i veoma raznolike publike je “Infostan”. O ovoj numeri Aleksandar kaže: „Pesma je nastala u jednoj beogradskoj rupi od stana. Nismo ni sumnjali da će se 99% stanovništva Balkana prepoznati u njoj.“ Koliko im zaista znači uspeh, Dial-up Lama nam nije otkrio, već je šaljivo odgovorio: „Ova pesma nam ne znači ništa, jer da išta valja, imala bi bar milion pregleda na jutjubu.“

Kakvi su vaši budući planovi? Gde vas publika može čuti uživo?
Aleksandar:
Drugi album je snimljen i spreman, ali smo se trenutno bacili na snimanje video priča za neke pesme sa tog albuma. Prvi spot za pesmu „Život je lep“ bi trebao da se pojavi za nedelju dana.
Album će (i ovo je istina, jer smo mnoge medije lagali) izaći u proleće 2015. Publika nas može čuti  13. decembra u Domu omladine Beograda, a do Nove godine sviramo još u Sremskoj Mitrovici. Posle toga ćemo se obratiti javnosti s novim datumima i mestima.

Kako biste opisali domaću alternativnu muzičku scenu?
Aleksandar:
Raznovrsna. Bend koji govori tome u prilog je Predgrupa Meze, specijalizovan za kratke forme, uvek sviraju kao predgrupa; bude tu i meze. Preporučujem svima da ih potraže na nekom živom nastupu. Ostale bendove da ne nabrajamo, ima ih puno i svi su dobri!

Za kraj nam Aleksandar navodi tri, po njegovom mišljenju, najuticajnija muzička albuma svih vremena: u pitanju su prvi albumi Madi Votersa, Čak Berija i Radeta Rapida.

 

 

Komentari