Grupa TI: “Vidimo se!” u Domu omladine Beograda

Muzički dvojac TI predstaviće svoje novo izdanje “Vidimo se!” u petak, 11. aprila od 21 čas u Klubu Doma omladine Beograda. Ilija Duni i Trajče Nikolovski, obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u leto 2012. osnovali grupu Ti. Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Do danas, ovaj psihodelični duo već se svrstao u miljenike publike u zemlji i okruženju.

Ilija Duni ističe neke od najznačajnijih trenutaka u radu benda do sada: “Izdvojio bih EP ‘Koliko dana’, koji smo izdali u martu 2013, kao i dva videa koji su ga pratila, zatim preko 35 koncerata koje smo odsvirali širom ex-YU, i na kraju objavljivanje našeg prvog albuma ‘Vidimo se!'”.

Album “Vidimo se!” ima devet sanjivih i toplih pesama koje svakim taktom slušaocu ulivaju pozitivnu energiju, stvaraju prijatnu, skoro hipnotičku atmosferu. Sniman je tokom januara i februara 2014. godine, u kućnom studiju u kojem bend vežba. Miks je radio Justin Pizzoferrato, a mastering Carl Saff. Izdanje je dostupno je za besplatan download na bandcamp strani benda –  grupati.bandcamp.com.

„Album zvuči tvrđe u odnosu na EP, većina fanova  je to pozdravila, mada ima i onih kojima se više sviđa zvuk EP-a. Mi stalno eksperimentišemo sa opremom i zvukom, pa je album zabeležio jedan period u našem razvoju“, kaže Ilija Duni.

 

Uoči koncerta u Domu omladine grupa Ti je objavila i spot za prvi singl sa novog albuma, pesmu “To su samo reči“. Koreografiju koju su izvele članice novosadskog plesnog udruženja “Groove” osmislila je Ivana Buzanski, a za montažu spota bila je zadužena Marija Jaćimović.

“Trajče i ja smo sasvim slučajno naišli na video koji su članice plesnog udruženja ‘Groove‘ postavile na YouTube. U trenutku smo bili očarani ragga/dancehall koreografijom koju je osmislila Ivana Buzanski. Dok smo gledali video, pustili smo pesmu ‘To su samo reči’ i… desila se magija! Pokreti koje su Ivana i devojke izvodili su se savršeno uklopili uz muziku! Posebno smo zahvalni Vesni Pašćanović koja je ispred plesnog udruženja Groove prepoznala potencijal ove saradnje”, objašnjava Ilija Duni kako je nastala ideja za spot.    .   

Posetioci Doma omladine Beograda već su imali priliku da čuju ovaj odličan bend prošle godine, a njegovi članovi raduju se povratku u ovaj kulturni centar: “Najdrža uspomena vezana za Dom omladine Beograda nam je koncert na zidiću koji smo svirali u septembru 2013. Za koncert u Klubu DOB-a smo se odlučili zato što smatramo da ima dobar zvuk, a i nismo sviralu ranije u tom prostoru“, ističe Duni.  

Ilija i Trajče vredno su se pripremali za koncert svakodnevnim probama: „U Domu omladine 11. aprila publiku očekuju pesme koje smo objavili na EP-ju i albumu, kao i četiri nove koje ćemo premijerno izvesti u petak. Nećemo imati goste tokom nastupa, a pre nas svira Dunja Dačić – Dojo, izuzetna kantautorka iz Novog Sada“, najavljuje Ilija Duni.

Ulaznice za koncert grupe TI su u prodaji preko EVENTIM mreže, još danas se mogu nabaviti po ceni od 300 dinara, dok će na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice koštati 500 dinara.

 


Komentari