SHORT SHOTS: “PULS”

Projekcija i razgovor o filmu „Puls”

Učestvuje: reditelj Damir Romanov

Tribinu vodi: Miloš Milovanović, filmski i televizijski reditelj.

 

Marta (Vesna Trivalić) je samohrana majka i vampirica. Dok pokušava da ostane neprimetna i radi u hitnoj pomoći, njen buntovni sin (Miloš Biković) doživljava prvu tinejdžersku ljubav.

Nakon projekcije “Pulsa” (23 min), razgovaraćemo sa rediteljem Damirom Romanovim o svemu šta se dešavalo „iza kamere“ kao i planiranom dugometražnom filmu “Zubi na grbači” baziranom na istim likovima.

Damir Romanov je rođen u Pančevu 1984.godine. Završio je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu gde je upisao i doktorske studije. Autor i reditelj segmenta „Priče iz groba“ u okviru omnibusa „Oktobar“ koji je dobio specijalnu nagradu na CinemaCity festivalu i drugometražnog filma “Svilen konac” Kao asistent režije i pomoćnik režije radio na projektima “Nečista krv-Greh predaka”, “Heroji Halijarda“ i seriji “Azbuka našeg života”.

 


O CIKLUSU FILMSKIH TRIBINA SHORT SHOTS
Dom omladine Beograda pokrenuo je 2024. godine ciklus filmskih tribina posvećen studentima umetničkih fakulteta, mladima, ali i budućim profesionalcima, vezanim za domaće i strane kratke filmove koji su nagrađivani i koji su imali uspešan život na festivalima, a koji se ne mogu videti u domaćim bioskopima ili na drugim platformama. Nakon svake projekcije sledi vođen i metodološki strukturisan razgovor Miloša Milovanovića, filmskog i televizijskog reditelja, sa nagrađenim autorom, kako bi kroz analizu rediteljskih postupaka posetioci tribine mogli da iste primene u svojim budućim radovima. Fokus programa je na: fenomenu uspešnog (kratkog) filma – razlici između uspešnog i nagrađivanog filma; profesionalnom životu mladog autora nakon nagrade na velikom festivalu – šta posle?; postupcima koji su se dešavali „iza filma“, doživljajima i kreativnim izazovima na snimanju, ali i u montaži; rediteljsko-dramaturško-glumačkoj analizi odabrane scene iz filma; gledanju kadrova koji nisu ušli u film (i zašto).

O MODERATORU
Miloš Milovanović je rođen u Beograd 1983. godine. Završio je osnovne i master studije na smeru Filmska i TV režija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Snimio više kratkih igranih filmova, korporativnih videa i bio koreditelj filma „Gde je Nađa“ (specijalno priznanje za režiju, na festivalu CINEMA CITY, Novi Sad). Od 2012. do 2019 godine organizovao filmske kurseve i radionice za osobe svih uzrasta u Kolarčevoj zadužbini. Bio je mentor na umetničkim projektima „Naša priča“ (2017-2019) , “Kako se pravi film”(2023) i „oFILMIse!“ (2023).

Komentari