Revija filmova “NAJKRAĆI DAN”

Povodom Svetskog dana kratkometražnog filma
Organizacija: Filmkultura i Dom omladine Beograda. Pokrovitelјi manifestacije: Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. Podrška: Masel, Tehnomanija, Roda marketi, Inženjerska komora Srbije, Kabinet pivara, vinarija Virtus, Coca Cola, Fakultet dramskih umetnosti, Zastava film, Dunav film, Idott bar, Our bar, Nixon, Passenger bar i bife Ventil.

Ulaz slobodan!

Vizuelni identitet ovogodišnje manifestacije kreirao je naš proslavlјeni grafički dizajner, Slavimir Stojanović.

 

Filmkultura slavi Svetski dan kratkometražnog filma manifestacijom „Najkraći dan“.

Organizacija Filmkultura u saradnji sa Domom omladine Beograda obeležiće Svetski dan kratkometražnog filma 21. decembra tako što će po treći put za redom održati manifestaciju NAJKRAĆI DAN. Tog dana, koji je inače i najkraći dan u godini, širom sveta organizuju se događaji koji promovišu ovu filmsku formu.

 

Glavni program će biti održan u Domu omladine Beograda.

17:00 – 18:30   DOMAĆI KRATKI filmovi, Plato ispred Doma omladine Beograda (uz topla pića)!

19:00 – 20:30  TAKMIČENјE filmova na temu “NAJKRAĆI DAN“, Velika sala Doma omladine

20:30 – 21:00  NAJKRAĆI KONCERT Boris Mladenović (Jarboli) , Velika sala Doma omladine i proglašenje pobednika konkursa

22:00 – 00:00  Najbolјi kratkometražni filmovi Evropske filmske akademije (EFA), Velika sala Doma omladine Beograda

&
NAJKRAĆI DAN AFTERPARTY: Kapetan Moebelstoff, bife Chillton (Katanićeva 7)

 

Pored revije filmova u Domu omladine Beograda, izbor kratkometražnih filmova biće prikazan tog dana u različitim javnim prostorima: autobusima GSP-a, radnjama tehničke opreme, barovima, supermarketima i poštama.

 

Publika koja bude prisustvovala projekciji filmova učesnika konkursa „Najkraći dan“ odlučiće pobednika jačinom aplauza, nakon čega sledi uručenje nagrade. Pobednika će dobiti aparat Canon Ixus 132, koji je obezbedila kompanija Canon.

 

O FILMKULTURI

FILMKULTURA je organizacija posvećena edukaciji u domenu audiovizuelne kulture i umetnosti, čiji su cilјevi obrazovanje i stimulacija kritičkog mišlјenja u okviru tih oblasti. Poseban fokus ovakvog programa je na deci i omladini, to jest na njihovom uvođenju u kulturu audiovizuelnih medija. Filmkultura takođe podstiče povezivanje i usavršavanje autora i profesionalaca iz oblasti audiovizuelnih umetnosti, s posebnim naglaskom na filmsku delatnost. Ideja je da se povrati kultura odlaska u bioskope i gledanja audiovizuelnih sadržaja uopšte, ali i da se svest publike obogati teorijskim znanjima iz navedenih oblasti. Kroz svoj edukativni program Filmkultura pronalazi mesto u posredovanju između talentovanih stvaralaca i zahtevne publike, a svojom svrhom smatra kreiranje i oblikovanje ovog dela kulturnog prostora.

 

http://www.filmkultura.org/

http://www.najkracidan.com/

 

 

Komentari