Projekcija filmova: MRAK & MRKLI MRAK

Prva dva dela tetralogije Momira Miloševića
Ulaz je slobodan!

Dva filma koja su izazvala ogromno interesovanje publike i dobili momentalni kult status među domaćim ljubiteljima horora. Po prvi put oba filma se prikazuju jedan za drugim na besplatnoj projekciji.

Filmovi se ne preporučuju osobama mlađim od 16 godina.

 
Film: MRAK
Režija: Momir Milošević
Uloge: Miloš Đurović, Dubravka Kovjanić, Milan Caci Mihailović, Vladimir Gvojić
Andrej, mlad i lenj, ubeđen je da ima potencijala da postane pisac. Traži posao u jednoj knjižari, videći to kao promenu u narednoj godini,  naročito kada ga mudri vlasnik knjižare pošalje u potragu za inspiracijom.

Trajanje: 25min

 

  

 

Film: MRKLI MRAK
Režija: Momir Milošević
Uloge: Vladimir Gvojić, Pavle Jerinić, Bojan Stević, Milena Živanović, Jovana Gavrilović, Dino Stevanović, Lazar Đukić, Sofija Petković
Kućna žurka na novogodišnju noć. Trojica momaka se suočavaju sa sopstvenim problemima nesvesni da ih povezuje mračna sudbina.
Trajanje: 22min

 

  

 

O reditelju:
 
Momir Milošević je rođen 1989.  godine u Beogradu.  Kao dečak je ispoljavao svoju umetničku stranu kroz priče u slikama. Razvija afinitet za stvaranje atmosfere strave i užasa. Tokom školovanja u Srednjoj školi za dizajn preorijentisao je pažnju na snimanje filmova i razvijao ideje za dugometražne filmove. Do završetka srednje škole napravio je nekoliko kratkih filmova. Godine 2011. sa dvadeset godina, diplomirao je na Londonskoj filmskoj akademiji (London Film Academy). Tokom školovanja u Londonu komponovao je muzičke teme za nekoliko kratkih filmova i naznačio važnost muzike kao atmosfere  u svojim filmovima. Režirao  je Intenzivni udarac u glavu (2012) gde je radio sa iskusnim profesionalcima iz fimske industrije. Momirovi filmovi daju značaj emocijama i faktoru iznenađujućem za publiku –duboko intimnim osećanjima i strahovima reditelja projektovanim na platno.

Komentari