Projekcija filma “SUMMER WARS”

U okviru B-link – Beogradskog festivala novih komunikacija

Režija: Mamoru Hosada
U saradnji sa Društvom ljubitelja japanske pop kulture Sakurabana

Animirani film koji se bavi digitalnim svetovima, socijalnim mrežama i njihovim uticajem na svakodnevni život. Tinejdžerka Kenji upada u digitalni svet koji je napadnut od hakera. Njen zadatak je da pronađe grešku…

Film je dobio: 2010 Japan Media Arts Festival’s Animation Division Grand Prize, Anaheim International Film Festival’s Audience Award for Best Animated Feature.

Društvo ljubitelja japanske pop kulture Sakurabana je osnovano 2007 godine.  Iste godine se ostvaruje saradnja sa Domom omladine Beograda, gde se redovno svakog petka okupljaju članovi društva, kao i svi ostali obožavaoci  anime, mange, japanske muzike, filma, i kulture u opšte. S obzirom da u Srbiji već postoji društvo Srpsko-Japanskog Prijateljstva koje se bavi tradicionalnom kulturom želja Sakurabane je da domaću javnost upozna i sa modernim Japanom. Cilj društva je promocija i upoznavanje ljudi u Srbiji i regionu sa svim elementima japanske popularne kulture putem medija, festivala, tematskim zabavama i sl. U periodu od 2007. godine od Animanga vikenda u Domu omladine izrastao je festival JAPANIZAM!, koji će iduće godine proslaviti petogodišnjicu.

Komentari