Projekcija filma: OTISCI STOPALA U JERUSALIMU

ULAZ JE BESPLATAN!
Medijski edukativni centar i Dom omladine Beograda su se uključili u svetsko obeležavanje pedesetogodišnjice filma Davida Perlova „U Jerusalimu“. „Otisci stopala u Jerusalimu“ je film posvećen Davidu Perlovu, preteči izraelskog modernog dokumentarnog filma i njegovom filmu „U Jerusalimu“ tačno 50 godina nakon premijere.

 
Film „U Jerusalimu“ David Perlov je snimio nekoliko godina pre rata 1967. Ovaj film (koji je dobio bronzanu medalju na Festivalu u Veneciji 1963.) je snimljen u vreme kada je Jerusalim bio podeljen između Jordana i Izraela „ničijom zemljom“ pokrivenom snajperskom vatrom… „U Jerusalimu“ je film koji je ponudio promenu cionističko-patriotskog, propagandnog i zastarelog način snimanja,  u kinematografiju koja je lična i umetnička. Ovaj film je inspirisao veliki broj izraelskih dokumentarista i doprineo uspehu i prepoznatljivosti izraelskog dokumentarnog filma širom sveta.
 
„Otisci stopala u Jerusalimu“ sadrži originalan film Davida Perlova i filmove posvećene njemu koje su snimili najbolji diplomci i studenti filmske i TV škole u Jerusalimu i divan je primer filmskog rada koji na veliko platno prenosiljubav prema Perlovu, kinematografiji i Jerusalimu.
 
U četvrtak, 12.12.2013, deceniju nakon Perlove smrti, ovaj film će biti prikazan kao međunarodni događaj na 50 izabranih lokacija širom planete: u Jerusalimu, Njujorku, Sao Paolu, Kelnu, Minhenu, Budimpešti, Kopenhagenu, Moskvi, Titani, Katmanduu, Tel Avivu, Montrealu, Lozani, Seulu, Sofiji, Barceloni, Madridu, Meksiko Sitiju, Buenos Airesu, Skoplju, Ljubljani, Lagosu, Rigi, Delhiju, Kalkuti, Briselu, Kejp Taunu, Zagrebu, Pragu, Berlinu, Krakovu, Varšavi, Bratislavi, Belfastu, Petrogradu, Londonu, Tbilisiju, Limi… i Beogradu!
 
Koautor: Renen Šor
Reditelji: David Perlov, Dan Geva, David Ofek, Nadav Lapid, Bendžamin Frajdenberg, Moran Ifergan, Jarden Karmin, Amichaj Čason i Elad Švarc, Boaz Frankel i Jair Agmon, Nazef Hamud i Jotam Kislev
Produkcija: Sem Špigel film i TV škola, Jerusalim

Komentari