Premijera filma “Pretty Strong” Премијера филма "Pretty Strong"

Outdoor Collective i Dom omladine Beograda vas sa velikim zadovoljstvom pozivaju na premijeru filma “Pretty Strong“. U ponedeljak, 8. marta 2021. sa početkom u 18 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda publika će imati priliku da bude deo priče 8 neustrašivih penjačica i njihovog puta ka vrhu u ovom ekstremnom sportu.

Cena ulaznice je 300 rsd. Ulanice su u prodaji od 25. februara 2021. Ulaznice kupljene za premijeru filma koja je trebalo da bude održana prošlog marta, važiće za novi termin održavanja programa.

 

Od 8a multipič smerova u Josemitiju do 8c sportskih smerova u Meksiku preko 8b+ boldera u Koloradu, film “Pretty Strong” prati grupu od 8 najjačih penjačica na svetu tokom istraživanja novih penjališta, uspona najtežih smerova i pomeranja sportskih i svojih granica. Postavljanje “badass” dama u prvi plan ne znači da se film vrti oko nejednakosti između polova ili seksualizacije žena ili kako je to kada si usred ciklusa na penjalištu. Ovo je film o nekim od najboljih penjača na planeti – neke od dama su vam već poznate, neke možda ne – ali tu su da pokidaju teške smerove i pokažu šta ih drži u vrhu sporta.

 

Dlanovi će vam prokišnjavati od vrtoglavih visina, mašta će se probuti od pejsaža koji oduzimaju dah, a motivacija otići u oblake zbog odlučnosti ovih snažnih žena. Penjačice koje ćemo imati priliku da vidimo su Nina Vilijams, Kejti Lambert, Daila Oheda, Hejzl Findli, Izabel Faus i još njih. Film je kreacija produkcijskog tima Never Not Collective koji čini potpuno ženski sastav, “Pretty Strong” je penjački film o ženama, od žena i namenjen je svima.

 

 

***************

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari