Film “Moj jutarnji smeh”

Pobednik Festivala autorskog filma, po mnogima najbolji domaći film u protekloj godini, “Moj jutarnji smeh” možete pogledati u Bioskopu Doma omladine Beograda od 18. do 23. februara u terminu od 20 časova.

Cena ulaznice: 300 RSD.

***Pre poslednje projekcije filma „Moj jutarnji smeh“ u Domu omladine Beograda, 23. februara od 20 časova biće premijerno bioskopski prikazan kratki film reditelja Marka Đorđevića „Ujed pčele u Velikim Pčelicama“ (21’), svojevrsna inspiracija za njegov dugometražni debi. Posle projekcije filma „Ujed pčele u Velikim Pčelicama“, koji je na neki način bio nukleus – kako samog kreativnog procesa, tako i formiranja autorske ekipe koja je kasnije sa Markom Đorđevićem ralizovala i njegov celovečernji debi, uslediće razgovor sa rediteljem i glavnim glumcima, Filipom Đurićem i Ivanom Vuković, uz moderaciju urednika filmskog programa DOB, Dragana Nikolića.***

 

Upoznajmo Dejana – iako se bliži tridesetoj i dalje je nevin. Živi sa roditeljima i odrastao je u nesnađenu i nesamostalnu ličnost. Posle posete vidovnjaku u njegov život ulazi koleginica sa posla. Prvi put Dejan ima šansu da nešto promeni i počne da živi svoj život.

Reditelj i scenarista Marko Đorđević je u jednom od svojih intervjua rekao da ovaj film govori o generaciji koja, previše čuvana od strane svojih roditelja, konačno preuzima odgovornost nad sopstvenim životom. Kada su roditelji, koji su pokušavali da sačuvaju decu od surove realnosti, izgubili dostojanstvo i snagu, kada su porodice počele da se urušavaju, njihova deca, već odrasli ljudi, konačno moraju da preuzmu odgovornost i suoče se sa životom.

 

 

Glavne uloge igraju Filip Đurić, Ivana Vuković i Jasna Đuričić, a ovo je ujedno i jedan od poslednjih filmova izuzetnog Nebojše Glogovca.

“Moj jutarnji smeh” je dosad opisan raznim rečima – kao retko dobro upakovano filmsko delo, nesvojstveno našoj kinematografiji, naslednik crnog talasa, drama koja će vas nasmejati ili komedija koja će vas rasplakati.

Film je već osvojio publiku na festivalima u Srbiji i inostranstvu sada je na redovnom bioskopskom repertoaru.

 

 

Režija: Marko Đorđević

Scenario: Marko Đorđević

Uloge: Filip Đurić,Jasna Đuričić, Ivana Vuković, Nebojša Glogovac

Direktor fotografije: Stefan Milosavljević

Montaža: Marko Đorđević

Trajanje: 94 min

Jezik: srpski

 

Nagrade:

Gran pri Festival autorskog filma

Glavna nagrada Paf

Glavna nagrada Šiff

Međunarodna premijera: Roterdam

Komentari