Premijera filma: “OsnaŽena”

Nakon projekcije filma razgovor sa autorima/autorkama projekta i filma. Ulaz je slobodan!

Kad su diskriminisani drugi – ćutimo. Kad se radi o nama – čudimo se ćutanju drugih.

Film „OsnaŽena“ nastao iz projekta „Osnaživanje mladih žena za praćenje vladinih politika u oblasti rodne ravnopravnosti” govori o jednom individualnom i kolektivnom aktivističkom ‘putovanju’ i artikulaciji zahteva za ravnopravnost žena i muškaraca, za prekid ćutanja o malim i velikim, ponekad kobnim, nesporazumima.

Dokumentarno-igrani film nastao je iz projekta “Osnaživanje mladih žena za praćenje vladinih politika u oblasti rodne ravnopravnosti”.
Pre premijere filma, održaće se i otvaranje izložbe fotografija “Ogledalo žene – odrazi stvarnosti njene”, koja predstavlja radove mladih autorki koje su učestvovale na umetničko-fotografskim radionicama, gde su se bavile temama i pitanjima roda, a u organizaciji neformalne grupe „Drugarice i Drugovi“.

O projektu:

EU IPA PROJEKAT 2012/13  “Osnaživanje mladih žena za praćenje vladinih politika u oblasti rodne ravnopravnosti”
Cilj projekta je stvaranje regionalnog partnerstva organizacija civilnog društva koje će doprineti implementaciji zakona o rodnoj ravnopravnosti, politika i akcionih planova u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.  Projekat se realizovao u Bosni i Hercegovini (Tuzlanski i Zeničko-Dobojski kanton), Srbiji (Beograd) i Crnoj Gori (područje Podgorice)

Projekat vodile
Venita Popović, World Vison, Irska, kancelarija Tuzla – Sarajevo, BiH
Duška Andrić-Ružićić, Infoteka, Zenica, BiH
Maja Raičević, Sigurna ženska kuća, Podgorica, CG
Maja Vujović i Ivana Milenović Popović, DAH Teatar, Beograd, Srbija

Projekat realizovan uz podršku Evropske unije

Komentari