Premijera filma “OPEN CAGE”

Ulaz je slobodan!
REŽIJA:  Siniša Galić. SCENARIO:  Jelena Ružić, Siniša Galić.
ULOGE:  Jelena Rakočević-Cekić, Leni Wesselman, Nenad Okanović, Boris Komnenić, Heiko Pinkowski, Ružica Sokić, Milan Kovačević, Jelica Sretenović, Višnja Obradović, Elisabeth Degen, Nađa Nedeljković.

DIREKTOR FOTOGRAFIJE:  Hannes Francke, Falk Minkner
PRODUCENT:  Nenad Okanović, Siniša Galić
MENADžER PRODUKCIJE:  Sara Fazliat, Anna Florin, Irena Đorđević, Sofija Pajkić
PRODUKCIJA ETM:  Produkcija Beograd, Nema Love Filmkolektiv Berlin
U saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu i Beuth univerzitetom Berlin
ŽANR:  Igrani film / Drama
GODINA 2015.
TRAJANjE 68′
JEZIK Engleski, srpski, nemački
TITL Engleski, srpski
ZEMLjE PRODUKCIJE:  Srbija, Nemačka
 
INTERNET PREZENTACIJA www.opencage-film.de

FB: https://www.facebook.com/OpenCageFilm

FESTIVALI
Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf
European Film Market Berlin
 
Sinopsis
 
Ana (Leni Wesselman), mlada fotoreporterka iz Berlina, putuje u Srbiju da napravi reportažu o izbeglicama. Po dolasku u Beograd saznaje da neće moći da sprovede projekat kako je planirala. Preko taksiste Džeki (Nenad Okanović) upoznaje nepoverljivu mladu izbeglicu Maju (Jelena Rakočević-Cekić) koja radi u obližnjem restoranu brze hrane. Maja je nezadovoljna životom u Srbiji i sanja o novom početku negde u inostranstvu. U pokušaju da sprovede svoj projekat do kraja, Ana počinje tajno da pravi prilog o Maji. Zaslepljena željom da pobegne iz Srbije, Maja ne uviđa Anine prave namere.

BIOGRAFIJA REDITELjA
 
Siniša Galić je rođen 1984. godine u Tuzli. Od 1992. živi i radi u Berlinu gde je 2013. diplomirao na odseku za Audiovizuelne medije i kinematografiju. 2014. godine upisuje master studije Filmske i televizijske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Siniša je radio kao reditelj, direktor fotografije, montažer za nemačke filmske- i TV-produkcije Režirao je nekoliko kratkih i dokumentarnih filmova. Film „Otvoreni kavez“ je njegov diplomski rad.

 

 

Komentari