Premijera filma “APATRIDIA”

“Apatridia” je polučasovni igrani film koji postavlja pitanja identiteta dvoje mladih ljudi, Tiare i Janija, sestre i brata koji govore nepoznatim jezikom. Kao emigranti iz neimenovane zemlje, dvoje junaka borave u karantinskom prihvatilištu pod stalnim video nadzorom. Sputani i izolovani, oni regresiraju do svojih najdubljih strahova. Suočena sa ucenom, sestra donosi odluku da podnese žrtvu, a brat nestaje u paralelnoj realnosti.

ULAZ JE SLOBODAN!

FILM “APATRIDIA”
Godina proizvodnje: 2014.
Žanr: misterija, horor
Trajanje: 30 minuta
Scenario i režija: Višeslav Radenković
Produkcija: Sara Bujak, Višeslav Radenković
Uloge: Sara Bujak, Ranko Travanj, Mirjana Milanović, Vik Jensen, Damijan Oklopdžić, Terrence D. Black, Sava Knežević, Raško Milatović
Kamera: David Pavlašević
Montaža: Jelena Maksimović, Sara Bujak
Asistent režije: Raško Milatović
Nadsinhronizacija dijaloga: Petar Stojičić
Dizajn, montaža i miks zvuka: Jakov Munižaba

Višeslav Radenković rođen je 2. novembra 1981. godine u Beogradu.

Diplomirao je 2011. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu,  na odseku za dramaturgiju, gde je 2014. stekao i master diplomu.

Saradnik je emisija dramskog programa Radio Beograda (Radioteka, Radio igra, Paukova mreža). U okviru programa Radio Beograda izvedene su Radenkovićeve adaptacije pripovetki Bore Stankovića (Pokojnikova žena, 2012.) i Svetozara Ćorovića (Ibrahimbegov ćošak, 2012.) kao i originalne radio drame Ai Šiteru, 2013; Palamedes:laboratorija smrti, 2013; i Kaktus bata, 2013. Originalna radio drama Slepa planina najvljena je za jun 2014.

Svoj rediteljski debi, polučasovni film Apatridia,Višeslav je započeo tokom postdiplomskih studija na FDU. Nakon dve godine rada, film je završen u aprilu 2014. godine.

 

 

Komentari