Nedelja ruskog filma u Srbiji „Bajke detinjstva“

Grad Beograd u saradnji sa ruskom kompanijom Vifsaida, Srbskim odeljenjem Međunarodnog javnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda od 11. do 15. septembra organizuje Nedelju ruskog filma u Srbiji „Bajke detinjstva“. Ovaj festival se peti put održava u našoj zemlji, ali po prvi put u Beogradu.

ULAZ JE SLOBODAN.

Projekcije su namenjene najmlađima i biše održane na ukupno deset lokacija u gradu. Pored Kulturnog centra Beograd, Kulturnog centra „Vlado Divljan“, Jugoslovenske kinoteke, Doma omladine Beograd i Omladinskog pozorišta DADOV, projekcije su organizovane i u prigradskim Centrima za kulturu Obrenovac, Lazarevac, Rakovica, Sopot i Mladenovac. Organizivano je preko 100 projekcija, na svakoj od pomenutih lokacija projekcije su  zakazane u tri termina tokom dana. Ono što je najvažnije jeste da su sve projekcije BESPLATNE. Kako je podršku ovom projektu dalo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja očekujemo i veliki broj učenika iz osnovnih škola, koji će dolaziti u organizovanim posetama, sa opština na kojima su organizovane projekcije.

Pored projekcija publika će imati priliku da se sretne i porazgovara sa brojnim rediteljima, glumcima, producentima koji su zaslužni za stvaranje prikazanih filmskih ostvarenja.  Takođe u Ruskom domu u Beogradu biće održani solistički koncerti specijalnih gostiju festivala i prezentacije filmskih projekata.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za 11. septembar u 11 časova u Filmskoj dvorani Kulturnog centra Beograd, kome će prisustvovati pored dece kojima je ovaj festival i namenjen, veliki broj domaćih i ruskih umetnika, predstavnika Ministarstva prosvete, kao i čelnika Ambasade Ruske Federacije u Beogradu.

 

Kompletan program festivala može da se pogleda na fejsbuk stranici www.facebook.com/bajkedetinstva, i na zvaničnom sajtu grada Beograda www.beograd.rs.

Komentari