KOKICE TERAPIJA #4

Ulaz je slobodan!
Projekcija filma:: “Divlje jagode“,  režiser: Ingmar Bergman (1957)
KOKICE TERAPIJA je novi mesečni program Doma omladine koji predstavlja katarzičnu bioskopsku terapiju koja podrazumeva i smeh i plač, gledanje filma za neophodno emotivno oslobađanje, filma o kome se priča kada se upali svetlo, s predavačima koji su renomirani psihoterapeuti različitih škola i pravaca.

Zašto Kokice terapija? Film nudi pitanja, preispitivanja, identifikaciju sa pričom ili likovima, omogućava upoznavanje sveta oko nas isto koliko i našeg unutrašnjeg sveta. Nove psihološke teorije tvrde da gledanje filmova u terapeutskom kontekstu može pomoći u prevazilaženju ličnih problema, a da uz profesionalnu medijaciju stručnjaka i dobru prezentaciju fimovi mogu biti i dodatna terapija za bolesti zavisnosti, straha od umiranja i smrti, napuštanja, zlostavljanja, mogućnost da se dopre do gledaoca. Stari i novi filmofili intuitivno su došli do istih saznanja.

 

Na četvrtoj seansi KOKICE TERAPIJE 22. januara 2018. u 19č u Sali Amerikana Doma omladine Beograda* biće prikazan film Ingmara Bergmana “Divlje jagode / Smultronstället” (Švedska, 1957.)

Film nam otkriva jedan dan života dr Isaka Borga koji preispituje svoje biće pred odlazak u Lund po počasnu plaketu  za  životno delo. Vešto nas vodeći kroz snove, fantazije i razmisljanja glavnog junaka, jedno od pitanja koje nam Bergman postavlja je: da li je Isak rigidno poštujući svoja životna pravila ostao uskraćen za otkriće Drugog u sebi i bližnjima?

 

 

Filmove gledamo sa Žanet Prinčevac de Villablanca, jungovskom psihoanalitičarkom i terapeutkinjom.
Dodjite da zajedno vidimo šta u stvari gledamo!

Najbolje kokice u gradu obezbeđuje “Pećina”.

Program KOKICE TERAPIJA realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

*zbog velikog broja zainteresovane publike projekcija je premeštena iz Kluba DOB-a!

O terapeutkinji – medijatoru:
Žanet Prinčevac de Villablanca je jungovska psihoanalitičarka i terapeutkinja
Predsednik Beogradskog analitičkog kruga (2004- 2007), jedan od osnivača i direktor škole koja je obrazovala jungovski orijentisane psihoterapeute, predavač, supervizor i analitičar. Održala je brojna javna predavanja iz oblasti analitičke psihologije. Od 1999 godine vodi svoju privatnu praksu.

Komentari