KOKICE TERAPIJA #2

Ulaz je slobodan!
Projekcija filma: “BARAKA”, autor Ron Frike (Ron Fricke)

KOKICE TERAPIJA je novi mesečni program Doma omladine koji predstavlja katarzičnu bioskopsku terapiju koja podrazumeva i smeh i plač, gledanje filma za neophodno emotivno oslobađanje, filma o kome se priča kada se upali svetlo, s predavačima koji su renomirani psihoterapeuti različitih škola i pravaca.

Zašto Kokice terapija? Film nudi pitanja, preispitivanja, identifikaciju sa pričom ili likovima, omogućava upoznavanje sveta oko nas isto koliko i našeg unutrašnjeg sveta. Nove psihološke teorije tvrde da gledanje filmova u terapeutskom kontekstu može pomoći u prevazilaženju ličnih problema, a da uz profesionalnu medijaciju stručnjaka i dobru prezentaciju fimovi mogu biti i dodatna terapija za bolesti zavisnosti, straha od umiranja i smrti, napuštanja, zlostavljanja, mogućnost da se dopre do gledaoca. Stari i novi filmofili intuitivno su došli do istih saznanja.

Na drugoj seansi KOKICE TERAPIJE 20. novembra 2017. u 19č u Sali Amerikana Doma omladine Beograda* biće prikazan film Rona Frika “BARAKA” (Velika Britanija, 1993).

Baraka je sufijski izraz za blagoslov, posvećenost, suštinu života, dah. Film je pun fascinantnih prikaza: prirode, rituala, pripadnika razlicitih religijskih pravaca, običnih ljudi, industrijalizacije, prenaseljenosti, a deluje kao vodjena imaginacija za gledaoce, što i jeste bila ideja onih koji su ga snimali u 25 zemalja, na šest kontinenata, tokom više od 14 meseci.

Filmove gledamo sa Žanet Prinčevac de Villablanca, jungovskom psihoanalitičarkom i terapeutkinjom.
Dodjite da zajedno vidimo šta u stvari gledamo!

Najbolje kokice u gradu obezbeđuje “Pećina”.

Program KOKICE TERAPIJA realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

*zbog velikog broja zainteresovane publike projekcija je premeštena iz Kluba DOB-a!

O terapeutkinji – medijatoru:
Žanet Prinčevac de Villablanca je jungovska psihoanalitičarka i terapeutkinja
Predsednik Beogradskog analitičkog kruga (2004- 2007), jedan od osnivača i direktor škole koja je obrazovala jungovski orijentisane psihoterapeute, predavač, supervizor i analitičar. Održala je brojna javna predavanja iz oblasti analitičke psihologije. Od 1999 godine vodi svoju privatnu praksu.

Komentari