DOK CINEMA DOB: “DALJINE”

Projekcija i razgovor o filmu “DALJINE”

Gost: Nemanja Vojinović,  reditelj, scenarista i producent

Moderator: Jovana Nikolić, producentkinja

ULAZ SLOBODAN

 

DALJINE

Dokumentarni film I 72’ I 2016 I Srbija

REŽIJA I SCENARIO

Nemanja Vojinović

KAMERA
Uroš Milutinović

Stefan Momirov

Nemanja Vojinović

MONTAŽA
Nada Kostić

DIZAJN ZVUKA

Predrag Adamović

PRODUCENTI
Andrijana Stojković

Nemanja Vojinović

PRODUKCIJA
All Inclusive Films

 

 

O FILMU

Indira, mlada kubanska glumica, uspeva da emigrira u Ameriku, ali ta njena odluka ima i svoje posledice. U Santa Klari, na Kubi, Indira je morala da ostavi svog 11-ogodišnjeg sina Leandra, majku Ksiomaru i ostatak mnogobrojne porodice, kako bi pokušala da pronađe bolju budućnost u Americi.

U Nju Džersiju, Indira pokušava da se navikne na novi društveno/politički sistem, drugačiji mentalitet ljudi i hladno vreme. Dok njen “američki san” postaje “američka noćna mora” Leandro u Santa Klari čeka da se njegova majka adaptira na nove uslove života kako bi on mogao da joj se pridruži.

 

 

NEMANJA VOJINOVIĆ – PROFESIONALNA BIOGRAFIJA

Nemanja Vojinović rođen je 1989. godine u Beogradu. Studirao je filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je diplomirao 2012. godine sa dugometražnim omnibusom Gde je Nađa?. Za kratki dokumentarni film Realnosti, odjebi osvaja nagrade u Srbiji i u inostranstvu, uključujući nagradu “Jovan Aćin” koju dodeljuje Udruženje filmskih umetnika Srbije. U svet dugometražnog dokumentarnog filma debituje filmom Daljine (Las Distancias), čiji je scenarista, reditelj i producent. Član je Udruženja filmskih umetnika Srbije i Udruženja dokumentarista Srbije – DokSrbija.

 

 

O PROGRAMU

DOK CINEMA DOB je program javnih projekcija domaćih dokumentarnih ostvarenja, koji se realizuje tokom godine u Domu omladine Beograda, u zimskom ciklusu, od februara do maja, i u letnjem ciklusu, od septembra do decembra. U fokusu ovog programa su autorski dokumentarni filmovi, u trajanju od preko 50 minuta, koji su imali uspešan festivalski život, a koji se ne mogu videti u domaćim bioskopima. Sve filmske projekcije će biti praćene razgovorom moderatora sa gostima, ili samostalnim prikazom filma i filmskih uticaja u opusu autora prikazanog filma, od strane moderatora.

 

O AUTORKI I MODERATORKI PROGRAMA

Jovana Nikolić je producent dokumentarnih filmova „Pogrebnik“, „Kavijar Konekšn“ i „Nacionalni park“, sva tri premijerno prikazana na IDFA. EAVE, EURODOC, i Berlinale Talents alumna. Predaje produkciju na Akademiji umetnosti u Beogradu i Akademiji umetnosti u Banja Luci. Autor je doktorskog rada na temu „Menadžment i produkcija dokumentarnih filmova u uslovima nepovoljnim za kulturni razvoj“ na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Realizovala je koprodukcije sa ITVS International (SAD) i Cognito Films (Švajcarska), i saradnje sa ARTE Germany, Channel 4, YLE, SVT, NRK, AJB, RTV SLO i drugima.

Komentari