DAN SRPSKOG PENjAČKOG FILMA – DSPF#1

Cena ulaznice: 150 dinara.

Nakon serije uspešnih projekcija američkog penjačkog omnibusa Reel Rock 7 i Reel Rock 8, održanih širom Srbije tokom 2012. i 2013. godine, udruženje Outdoor Collective donosi nam novi jedinstveni događaj – Dan Srpskog Penjačkog Filma.

DSPF je jednodnevni festival domaćeg kratkog filma, posvećen radovima na temu slobodnog penjanja i avanturizma. Filmovi koji će biti prikazani na ovogodišnjem, a ujedno i prvom izdanju, proizvedeni su od strane lokanih video entuzijasta i penjača na nekim od najpoznatiji penjališta u Srbiji i u svetu. Selekcija filmova predstavlja svojevrsnu retrospektivu dosadašnjih radova na ovu temu, uz nekoliko premijerno prikazanih filmova.  

Penjački i avanturistički film u svetu razvio se u poseban žanr, sa svojom brojnom i entuzijastičnom publikom i specifičnim filmskim izrazom koji je često propraćen vrhunskom audiovizuelnom produkcijom. Prikazivanjem selekcije domaćih filmova želimo da ojačamo veze između ovog sporta i kinematografske umetnosti kod nas, kao i da približimo filozofiju rekreacije u prirodi građanima prestonice.

Outdoor Collective je udruženje građana koje okuplja ljubitelje avanture i rekreacije u prirodi – penjače, letače, trkače, spuštače i sve ostale koji se najbolje osećaju u prirodnom okruženju. Ciljevi ovog udruženja se baziraju na širenju kulture aktivnog boravka u prirodi, kao i unapređenja zaštite životne sredine i etičkog odnosa prema prirodnim resursima.

Za sve informacije o DSPF#1 i drugim aktivnostima  pratite nas na FB stranici ili pišite na info@outdoorcollective.org 

 


Komentari