BELDOCS NA BIS U DOMU OMLADINE

Danas, poslednjeg dana Beldocsa, u Domu omladine Beograd reprizno će biti prikazana dva filma koja su privukla najveću pažnju publike na ovogodišnjem 11. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma. U 16 časova biti prikazan biografski film Matangi Maya MIA o svetskoj pop zvezdi, a u 18 časova putopisni dokumentaraca Lica mesta (Faces Places), čuvene rediteljke Agnes Varde. Ulaz na projekciju Lica mesta će biti slobodan za sve gledaoce.

MATANGI / MAYA / M.I.A. – ponedeljak u 16 časova, je film sačinjen od ličnih video zapisa koje su Maya Arulpragasm i njeni najbliži prijatelji snimali tokom proteklih dvadeset godina, beležeći njen izuzetni životni put od londonskog tinejdžera-imigranta do svetske pop-zvezde M.I.A. Ne praveći kompromise, Maja je bez prekida snimala tokom bitki koje je vodila sa muzičkom industrijom i mejnstrim medijima, dok su njen uspeh i slava rasli pretvorivši je u jednu od najprovokativnijih i najkontroverznijih umetnica u popularnoj muzici danas.

Cena ulaznice: 250 RSD

Trejler: https://youtu.be/c3sT9db4ymw

LICA MESTA, ponedeljak u 18 časova – Osamdesetdevetogodišnja Agnès Varda, jedna od vodećih figura francuskog novog talasa i priznati tridesettrogodišnji francuski fotograf i muralista JR zajedno su režirali ovaj očaravajući dokumentarac/putopis. Zajedno putuju po selima Francuske u Džej Arovom foto kamionu srećući lokalce, slušajući njihove priče i praveći njihove portrete na velikom formatu.

Trejler: https://youtu.be/3f9QTrmSNlo

Komentari