25. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA

Dvadeset i peti Festival autorskog filma u Beogradu biće održan od 22. do 30. novembra 2019. godine u nekoliko najpopularnijih bioskopa prestonice. U Domu omladine Beograda, festival otvara film „Žao nam je što smo vas propustili”, Kena Louča 22. novembra u 22 časa.

Kao i svake godine Festival će ugostiti veliki broj renomiranih filmskih stvaralaca koji će pored učestovanja u programima održati nekoliko radionica sa studentima.

 

 

Ovogodišnji program je najraznolikiji i najintrigantniji do sada. Na festivalu će u takmičarskom i glavnom programu biti prikazano ukupno 24 filmskih ostvarenja, a ustanovljena je i nova nagrada za najbolji scenario koja će nositi ime Gordana Mihića. Festival će kao i svake godine imati raznovrstan program, pobednike svetskih filmskih festivala, nova ostvarenja reditelja već poznatih publici i zanimljive filmove koji prikazuju nešto putpuno drugačije i novo u autorskom filmu. Akcenat je na mladim neafirmisanim autorima sa potencijalom da budu prepoznati i nagrađivani od strane velikih evropskih filmskih festivala. Vizuelni identitet Festivala autorskog filma posvećen je maštovitom i hipnotičkom svetu Dušana Makavejeva.

 

Festival autorskog filma Beograd (FAF) je osnovan 1994. godine sa ciljem da domaćoj publici predstavi najbolja savremena umetnička filmska ostvarenja. Ostvarenja koja se na festivalu prikazuju drugačija su od većine filmova sa redovnog bioskopskog reperotoara – ne teže pukoj zabavi, već traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka.

Festival će se održavati u Kombank Dvorani, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopu „Fontana “, bioskopu „Vlada Divljan“, Domu Kulture Studentski grad, bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina, kao i u bioskopu “Dragan Gaga Nikolić”.

Prodaja ulaznica za projekcije filmova u Domu omladine biće dostupna na blagajni TicketVision: za projekcije od 15.00 i 17.30. cena je 250 dinara, za projekcije od 19.30 i 22.00 cena je 350 dinara.

25. FAF program u DOMU OMLADINE BEOGRADA

 

Doborodošli na 25. Festival autorskog filma!

 

Komentari