Filmkultura organizuje konkurs za najbolji film na temu „Najkraći dan“

Organizacija Filmkultura obeležiće Svetski dan kratkometražnog filma trećom po redu manifestacijom NAJKRAĆI DAN u Domu omladine Beograda 21. decembra. Izbor datuma nije slučajan – 21. decembar je najkraći dan u godini i zbog toga je proglašen za Svetski dan kratkometražnog filma, kada se se širom Evrope i sveta organizuju događaji koji afirmišu ovu filmsku formu. 

Pored revije filmova u Domu omladine, selekcija kratkometražnih filmova biće prikazana u različitim javnim prostorima: autobusima GSP-a, radnjama tehničke opreme, barovima, kladionicama i poštama. Vizuelni identitet ovogodišnje manifestacije kreirao je naš proslavljeni grafički dizajner, Slavimir Stojanović.

Stavljajući naglasak na učešće publike u proces stvaranja filma, Filmkultura i ove godine organizuje konkurs za najbolji film u trajanju od 3 minuta na temu najkraćeg dana. Svako može da učestvuje, a najbolji filmovi biće prikazani 21. decembra 2015. u Domu omladine Beograda u okviru manifestacije NAJKRAĆI DAN.

Pobednički film bira publika, specijalni apart aplauzometar će meriti jačinu aplauza, a pobednika očekuje nagrada!
Rok za prijave – 12. decembar 2015.
Link i šifru za link sa prijavljenim filmom slati na adresu konkurs@filmkultura.org. Film prethodno treba postaviti na YouTube ili Vimeo sa opcijom ‘‘private”.

FILMKULTURA je organizacija posvećena edukaciji u domenu audiovizuelne kulture i umetnosti, čiji su ciljevi obrazovanje i stimulacija kritičkog mišljenja u okviru tih oblasti. Poseban fokus ovakvog programa je na deci i omladini, to jest na njihovom uvođenju u kulturu audiovizuelnih medija. Filmkultura takođe podstiče povezivanje i usavršavanje autora i profesionalaca iz oblasti audiovizuelnih umetnosti, s posebnim naglaskom na filmsku delatnost. Ideja je da se povrati kultura odlaska u bioskope i kultura gledanja audiovizuelnih sadržaja uopšte, ali i da se svest publike obogati teorijskim znanjima iz navedenih oblasti. Kroz svoj edukativni program Filmkultura pronalazi mesto u posredovanju između talentovanih stvaralaca i zahtevne publike, a svojom svrhom smatra kreiranje i oblikovanje ovog dela kulturnog prostora.

Komentari