E-Play sa Bajagom snimio Hotel Jugoslaviju! E-Play са Бајагом снимио Хотел Југославију!

Alternativni bend E-Play, pred koncert 27. novembra u Domu omladine Beograda, objavio je danas novi singl i spot “Hotel Jugoslavija”, u kojem gostuje muzičar Momčilo Bajagić BajagaE-Play se nakon hvaljenog albuma “Sloboda” (2018) oglasio novim izdvojenim singlom u vidu ugođajne ljubavne pesme, prožete retro pop prizvucima osamdesetih, koja je nazvana po mestu svog nastanka – čuvenom beogradskom hotelu “Jugoslavija”, u kome E-play ima prostorije za probe.

Foto: Nebojša Babić

 

“Jednog prehladnog, vetrovitog februarskog dana našli smo se u E-Play prostoriji u hotelu ‘Jugoslavija’. Bajaga se veoma lako nadogradio na moju muzičku temu, koju sam imala spremnu, i jako brzo je napisao jedan deo teksta. Kasnije je došao moj tekstualni deo”, rekla je pevačica i basistkinja Maja Cvetković.

Prvu autorsku i izvođačku saradnju Cvetković i Bajagića, do koje je došlo usred i u inat pandemiji, pred kraj su “sa svojim začinima” obogatili članovi E-Playa bubnjar Goran Ljuboja Trut i gitarista Nemanja Velimirović, kao i klavijaturista Bajage i Instruktora, Saša Lokner.

“Iskreno, jako je lepo videti na licu mesta Bajagu kako piše stihove, koliko vodi računa o tekstu, kako sklapa rime i koliko su mu vokali važni u pesmi. Svi znamo talenat koji poseduje, dok je vedra energija koju ima neverovatna. Tako da sam u celom ovom procesu više nego uživala”, rekla je Cvetković.

 

Spot “Hotel Jugoslavija” radio je Vuk Protić (stari saradnik E-Playa u “Šamarčini”, “Slobodi”, kao i “Može da te ubije grom”, “Bilo bi lako” Bajage i Instruktora) tokom pet septembarskih dana u Beogradu, u produkciji Radio-televizije Srbije.

“Sa Vukom smo radili nekoliko spotova, a i Bajaga i Instruktori imaju višegodišnju saradnju sa njim, tako da nas Vuk dobro poznaje, pa je saradnja išla lako. Ovo je najveći E-play video projekat do sada. Spot je sniman tokom kišnog septembra, pomerali smo ga danima zato što nam je trebao sunčan dan”, otkriva Cvetković.

E-Play očekuje 27. novembar (21:00) specijalan koncert u dvorani “Amerikana” DOB-a, gde će im se pridružiti na bini kao gosti brojni muzički prijatelji i saradnici.

“Ovo će biti veoma značajan koncert za nas na kojem ćemo imati čast da zasviramo zajedno sa našim prijateljima koji su nam na razne načine pomogli. Kroz našu, ne tako malu, karijeru stekli smo puno prijatelja i nadam se da ćemo svi biti dobro i da će se spisak gostiju samo širiti do 27. novembra. Uskoro ćemo i objaviti nekoliko imena, a neke goste ćemo sačuvati i za iznenađenje”, najavljuje Maja Cvetković.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 800 RSD.

Komentari