Druga konferencija o vršnjačkom nasilju “DRUG NIJE META”

Druga konferencija o vršnjačkom nasilju zakazana je za 17. maj u Domu omladine, a okupiće eminentne domaće i strane stručnjake koji će udruženim snagama preneti svoja znanja publici.

Nakon uspeha koji je postignut u 2017. godini kada je održana prva konferencija na kojoj je prisustvovalo 500 učenika osnovnih škola, Udruženje ,,Drug nije meta“ ove godine organizuje konferenciju koja će okupiti studente pedagogije, psihologije i sve one koji će svoju karijeru početi radom u školama, imajući u vidu da će upravo oni u budućem radu sa učenicima biti ključna karika u promeni stanja u Srbiji kada je reč o vršnjačkom nasilju.

Publika će imati prilike da se informiše i stekne nova znjanja kroz panel diskusije i predavanja u kojima će govoriti Dragan Popadić, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odeljenje za psihologiju, dr Smiljka Tomanović, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odeljenje za sociologiju, dr Dragana Ćorić, docent pravnih nauka, predsednica Udruženja ,,Roditelj“ i profesor Univerziteta u Novom Sadu, dr Jelena Vranješević, vanredni profesor na Filozofskom fakultetu, Odeljenje za pedagogiju, Ana Mirković izvršna direktorka Instituta za digitalne komunikacije, pravnik i kriminolog Biljana Kikić Grujić, Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama, Tatajana Trajković, Centar za mame i odbojkaš Vanja Grbić.

Kada je reč o inostranim iskustvima, Udruženje ,,Drug nije meta“ omogućilo je da se publika upozna sa najpriznatijim modelom prevencije vršnjačkog nasilja u svetu – KiVa programom, kroz predavanje koje će održati doktor pedagoških nauka i internacionalni KiVa koordinator Mari Kontio (Univerzitet Turku, Finska).

Neke od tema koje će na konferenciji biti pokrenute su:

► Kako izgraditi prijateljsku atmosferu u vršnjačkim grupama?

► Kako naučiti dete/učenika da konstruktivno rešava konflikte, razume i uvažava druge i istovremeno poštuje sebe i svoje potrebe?

► Koje tehnike koristimo kako bismo razvili asertivnost kod dece/učenika?

► Ovladavanje veštinama rešavanja konfliktnih situacija među vršnjacima i mehanizmima za kreiranje pozitivne i inspirativne sredine za rast i razvoj dece/učenika

Konferenciju je podržala kompanija Samsung.

Ulaz na konferenciju je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodna prijava.

PRIJAVITE SE OVDE.

Komentari