DOMU OMLADINE BEOGRADA I MARKU STOJANOVIĆU SPECIJALNA PRIZNANJA UEPS-a!

У Дому омладине Београда синоћ је одржана свечаности поводом завршетка Дана УЕПС-а. Жири Удружења за тржишне комуникације, који чине истакнути стручњаци маркетиншке струке, доделио је признања ауторима најбољих креативних остварења из области маркетинга. Том приликом Дому омладине Београда додељено је Специјално признање за дугогодишњу успешну комуникацију са младима и развијање њихових креативних способности, а Марку Стојановићу, в.д. директору ове установе културе и образовања, Специјално признање за креативни допринос развоју културе комуникације.

Марко Стојановић је већ годинама успешан предавач и тренер у области невербалне комуникације и унапређења вештина комуникације, а од прошле школске године и сарадник у овој области Универзитета Сингидунум.


За најбољи плакат, урађен на тему „50 година Дома омладине Београда“, проглашен је рад младог дизајнера Миљана Ристића. Друго место освојила је Мартина Милошевић, а треће Марко Бркић. Признања су им уручили Марко Стојановић, в. д. директорa Дома омладине Београда, и Славимир Стојановић, председник жирија. Победнику је припала вредна награда фирме ОСА рачунарски инжењеринг – софтверски пакет Autodesk Education Master Suite, управо намењен студентима дизајна јер их уводи  у праксу дигиталног моделовања.

 

Гран При УЕПС-а  је освојила кампања Сигурне куће агенције Saatchi&Saatchi, рађена за Фонд Б92. Златна признања у својим категоријама, између осталих, освојиле су кампање: Фрутабела, Рајфајзен – кеш кредит, Плућа града, Књаз Милош Ремикс и Изложба 4 мачора. За најбољи ТВ спот проглашен је Телеком – Безбедност у саобраћају, златно признање за серију радио спотова освојио је Чипси – Бракус, а злато за најбољи принт припало је раду Архипелаг: Човек-књига. Највише признања освојиле су агенције New Moment, McCann, Communis и Saatchi&Saatchi.

 

Традиционална УЕПС-ова награда за животно дело додељена је Дејану Бојовићу Бојкету, креативном директору Публицис Групе Србија, на предлог Клуба лауреата којег чине добитници овог признања из претходних година. Признање “Драган Сакан – New Idea за иновативно размишљање у тржишним комуникацијама добио је Вељко Голубовић, креативни директор агенције Saatchi&Saatchi.

 

У оквиру Дана УЕПС-а, који су у Дому омладине трајали од 17. до 23. децембра, публика је имала прилике да види две интересантне изложбе. На једној су представљени најбољи плакати младих дизајнера са конкурса „УЕПС јуниори“, на тему „50 година Дома омладине Београда”. Другу изложбу плаката, „Од ловљеног до ловца – Тито и плакат“, приредио је доајен струке, Владимир Чех. Он је одржао и предавање „Будућност прошлости професије“, на којем је говорио о прошлости професије оглашавања. Зоран Симјановић одржао је специјално предавање „Рекламе се не праве (и не чувају) саме“,  о свом стваралаштву у области оглашавања и потреби чувања дела наше креативне индустрије.

Komentari