Дом омладине Београда и Привредна комора Србије потписали Меморандум о сарадњи

Вршилац дужности директора установе културе и образовања Дом омладине Београда,  Марко Стојановић и председник Привредне комора Србије, Марко Чадеж, потписали су Меморандум о пословној сарадњи, са циљем дугорочних заједничких активности на развоју и унапређењу предузетништва младих, те повећања броја младих предузетника у Србији.

Сарадња између Дома омладине Београда и Привредне коморе Србије проистекла је из бесплатне Школе омладинског предузетништва, коју је Дом омладине недавно покренуо са циљем да подстакне младе људе да своју креативност и идеје усмере на прави начин, науче како да покрену сопствени посао и успешно га воде. Школа омладинског предузетништва је конципирана у форми форума или академије, у оквиру које ће Дом омладине Београда, заједно са својим партнерима, неколико пута месечно организовати разговоре, презентације, радионице, предавања, али пре свега сусрете пословних људи различитог профила, из различитих фирми и земаља, са младима Београда и Србије, са којима ће поделити своја искуства и знања.

 

Ове две институције заједнички ће радити на припреми и организовању конференција, округлих столова, семинара, курсева и других облика континуиране едукације младих. Такође, заједнички ће реализовати националне и међународне пројекте у области едукације младих, и бавити се разменом стручних знања, искустава и информација.

 

Један од првих заједничких пројеката биће учешће у реализацији „Привредног форума младих“ од 21. до 23. априла, који организује Студентска конференција Универзитета Србије. Трећи дан Форума биће одржан у Дому омладине Београда.

Komentari