DOB U GOSTIMA: Tribina “Kult, kultura i identitet”

Dom omladine Beograda u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo predstavlja tribinski program „DOB u gostima“ pod nazivom „Kult, kultura i identitet“. Ulaz je slobodan.

Učestvuju: Vuk Jovanović, teolog i religiolog; Snežana Stojković Pavlović, pedagog i andragog, savetnik pri Kancelariji za odnose sa crkvama i verskim zajednicama i Jovan Blagojević, teolog, Biblijski kulturni centar.

 

Identitet, njegova izgradnja, razvoj i očuvanje je jedan od veoma značajnih izazova u post-postmodernom vremenu koje karakteriše izraziti individualizam, relativiziranje objektivnih istina i traganje za subjektivnim putevima ostvarenja. Identitetska traganja su karakteristična (i neophodna) u procesu sazrevanja pojedinca, ali i njegovom uključivanju u zajednicu kao punopravnog (i odgovornog) člana te zajednice. Značajnu ulogu u izgradnji identiteta ima i kultura, a opet njen integrativni deo je kult, odnosno religijski osnov (koji se može javiti kako u verskoj tako i sekularnoj formi). U kakvom međuodnosu stoje kult i kultura u negovanju i identiteta?

 

 

 

Komentari