DJ kolektiv VATRA: “Prvih pet godina vrućine!”

U petak, 19. februara u sali Amerikana Doma omladine Beograda, popularni beogradski DJ kolektiv VATRA proslaviće 5. rođendan. Kao njihov specijalni gost nastupiće čuveni hip-hop producent & DJ Just Blaze. Ekipu VATRE čine byp_, Inspektor, Фake Casual & 50Grass, koji su se okupili 2011. godine sa idejom da promovišu rap & rnb zvuk i veoma brzo njihove žurke postale su omiljene među ljubiteljima ovih muzičkih žanrova. Redovno pune sve relevantne klubove u gradu, a vrhunac dosadašnjeg rada je bio prošlogodišnji nastup na glavnoj bini Exit festivala.

Ulaznice su u pretprodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 1000 dinara, dok će na dan dešavanja cena ulaznice iznositi 1200 dinara.

 

Zašto Vatra?

VATRA: Ime Vatra se nametnulo kao logičan i direktan prevod reči Fire koja se u hip hop slengu koristi da se izrazi nešto što je dobro i što se radi na najbolji mogući način. A s obzirom da je na našim žurkama poprilično vrela atmosfera već posle prve je bilo jasno da imamo pravo ime 🙂

 

Kako ste počeli i okupili se?

VATRA: Većina nas se pre Vatre bavila DJ-ingom ali u potpuno drugim muzičkim žanrovima a svima nam je bila želja da za svoju dušu uradimo jednu hip hop žurku. Posle prve je usledila i druga i tako je počelo i na kraju otrglo kontroli :)))

 

Kako se uklapate vas četvorica kao ekipa?

VATRA: Svi imamo različite favorite u okviru samog hip hop žanra, ali to sve kad se izmeša daje perfektan miks koji ume i da edukuje, ali prvenstveno i osnovno da zabavi publiku.

 

Da li ste imali ideju da će cela priča toliko da poraste i da traje već 5 godina?

VATRA: Kad smo odlučili da uradimo prvu žurku za 150 ljudi (uglavnom naših prijatelja) nismo ni sanjali da će se desiti druga, a kamoli da ćemo u narednih 5 godina puniti sve relevantne klubove u gradu i na kraju imati taj spektakularni nastup prošle godine na glavnoj bini Exit festivala. Neki snovi se ostvare i kad ih ne sanjaš!

 

Zašto Just Blaze za rođendan?

VATRA: Just nam je bio želja i za prethodni rođendan, a na Exitu smo ga i upoznali i samo potvrdili ono što smo i mislili o njemu. A to je da, ne samo što je jedan od najboljih producenata u istoriji hip hop muzike, nego je i odličan DJ i šoumen. Napravio je neke od klasika rep muzike i sarađivao sa imenima koja slušamo već godinama, tako da nismo imali nikakvu dilemu kad su se datumi poklopili sa kim želimo da proslavimo naš 5. jubilarni rođendan.

 

Komentari